Make-A-Wish laat dromen uitkomen

mainImage
Make-A-Wish laat dromen uitkomen

Make-A-Wish Nederland hoopt dat mensen zich landelijk en lokaal in gaan zetten voor kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte en het doen uitkomen van de persoonlijke kinderwensen van deze kinderen.

Hanneke Verburg, Algemeen Directeur van Make-A-Wish Nederland heeft de overstap gemaakt vanuit het onderwijs en bedrijfsleven naar het besturen van een goed doel. ,,Mijn eerste intentie was altijd al om iets te doen met en voor kinderen. Mijn carrière begon in het onderwijs, als juf in de klas en voor ik het wist was ik directeur van een school. Mijn passie en intentie is om de levenskwaliteit van kinderen te verbeteren, dat beroep paste dus als een handschoen”.

Hoe kwam je dan in het bedrijfsleven terecht?
Hanneke: ,,You go with the flow, ik kreeg legio banen aangeboden, maar het vulde mijn eigen wensen niet. Uiteindelijk ging ik weer terug naar mijn eigen basis en waar ik voor sta: de brug bouwen tussen jeugd, de toekomst en het helpen om dromen waar te maken”.

Vanuit deze passie heeft Hanneke ook haar huidige functie bereikt: een droombaan, met veel verantwoordelijkheden. Make-A-Wish Nederland vervult wensen van ernstig zieke kinderen.

Hanneke: ,,Het geeft mij ook heel veel terug, elke dag ontmoet ik mooie mensen. We zijn nu bezig met Run to the Moon and Back. Een mooi project door heel Nederland heen om wenskinderen te ondersteunen en mensen te laten sporten voor een goed doel in samenwerking met Wendy van Dijk. Hierbij vraag ik natuurlijk ook Gouda en de hele Goudse regio om mee te doen aan dit initiatief en een helpende hand te geven. Meer informatie is te vinden op www.runtothemoonandback.nl.”

Op de website makeawishnederland kan iedereen zijn/haar postcode of woonplaats intypen en wordt inzichtelijk waar de wenskinderen bij jou in de buurt wonen en wat de wensen zijn. In Gouda en omstreken zijn meer dan 35 wenskinderen met uiteenlopende wensen als een keer een vriendinnenuitje mogen meemaken, pupies knuffelen, naar de Formule 1 zonder al te veel zorgen, astronaut ontmoeten en nog veel meer. Make-A-Wish zet zich in voor deze ernstig zieke kinderen om zich tijdens hun droomdag de ster van de dag te laten voelen. Wenskinderen zijn dichterbij dan je denkt.

Frontfoto: Hanneke Verburg, Algemeen Directeur van Make-A-Wish Nederland


Foto: Digitaal Dagblad