Loszittende tegels op fietspaden door hitte

mainImage
Loszittende tegels op fietspaden door hitte

We hadden er in Gouda al enige tijd last van: loszittende en rammelende tegels. De gemeente Gouda greep kordaat in bij de vele meldingen. Dit mede naar aanleiding van een ernstig ongeval op de Ridder van Catsweg. Veel kritische punten werden meteen aangepakt. Chapeau daarvoor...

De Fietsersbond krijgt nu ook veel meldingen van fietsers over loszittende tegels en wijkende betonplaten, als gevolg van de aanhoudende warmte. De situatie heeft al tot diverse ongelukken geleid. Een woordvoerder van de bond bevestigt berichtgeving hierover.

Door de hitte wordt het zand tussen de tegels poederig, wat ervoor zorgt dat ze los komen te liggen en in sommige gevallen omhoog steken. Ook beton trekt omhoog als gevolg van de uitzonderlijke temperaturen gedurende een lange periode.

,,In diverse plaatsen wordt er door de gemeente of politie voor gewaarschuwd. Fietsers moeten erop bedacht zijn dat dit kan voorkomen, want de situatie geeft alle reden om heel goed uit te kijken”, aldus de woordvoerder. De bond kreeg in de afgelopen jaren al wel klachten over slecht wegdek door warmte, maar nu is het aantal meldingen uitzonderlijk hoog.


Foto: Digitaal Dagblad