Lobke grijpt naast finale Miljoenenjacht, Willie wint reis naar Curaçao

mainImage
Lobke grijpt naast finale Miljoenenjacht, Willie wint reis naar Curaçao

De Goudse Lobke Companjen greep zondagavond - letterlijk en figuurlijk - net naast de finale en een grote geldprijs van de Postcode Loterij Miljoenenjacht. Ze werd in de laatste ronde, de zenuwslopende rekentoets, afgetroefd door Michelle uit Valkenburg Zuid-Holland die uiteindelijk met 147.000 euro naar huis ging. Plaatsgenoot Willie de Keizer had meer geluk. Ze kreeg één van de vijf koffers met grote prijzen doorgespeeld. Tot haar grote verrassing zat daar een reis naar Curaçao voor tien personen in.

Vijftig inwoners van Gouda uit postcodegebied 2804 streden om prijzen tot wel vijf miljoen euro in tv-show Postcode Loterij Miljoenenjacht. Zij wonnen bij de Postcode Loterij een felbegeerde studioplaats in de spelshow die Linda de Mol presenteert. Of inwoners van Gouda daadwerkelijk in de prijzen zouden vallen, was zondagavond 23 september te zien bij RTL 4.De opname van de show was overigens vrijdagmiddag al in de EndemolShine studio’s naast de Ajax-Arena. Pieter van Vliet van Gouds Dagblad was hierbij aanwezig op uitnodiging van de Nationale Postcode Loterij. En zat in het 'Goudse vak' van de Goudse deelnemers.
De vijftig inwoners van Gouda waren samen met inwoners van negen andere wijken uit heel Nederland aanwezig in de studio. Eén van de 500 aanwezigen maakt kans de studio als miljonair te verlaten. Diegene neemt in de finale plaats aan de desk naast Linda de Mol om het ‘Gouden Koffer Spel' te spelen. Door koffers te openen, maakt de finalist kans op een geldbedrag dat kan oplopen tot wel vijf miljoen euro.

Spanning
De 500 deelnemers met ieder een introducee werden in de EndemolShine studio’s hartelijk ontvangen door de Nationale Postcode Loterij, onder meer met een luxe broodmaaltijd en soep. En daar liep de spanning al lekker op. Zeker naarmate de aanvangstijd van de opname naderde. De rijen voor de wc's waren veelzeggend.

Petra (40) uit Gouda was één van de gelukkigen die afreisde naar de studio in Amsterdam: ,,Mijn man roept al gekscherend dat ik niet met minder dan honderdduizend euro thuis mag komen. Ik vind het zelf vooral een leuk uitje om bij de opnames aanwezig te zijn en eens achter de schermen te kijken. Eerlijk is eerlijk, een geldprijs winnen zou geweldig zijn! Of we in de studio in de prijzen vallen, laten we wederom aan het lot over. We hebben er hoe dan ook zin in!"

Ellis en Willem van den IJssel waren ook van de partij. ,,Ik sta niet zo te trappelen om mee te doen. Maar mijn vrouw des te meer. Die is verzot op spelletjes en met name het programma Miljoenenjacht…”

We liepen ook Sandra Harkema van de Goudse Kinderboerderij tegen het lijf. ,,Ja, ik woon met de boerderij in het postcodegebied. Maar doe dit keer niet voor de kinderboerderij mee, maar voor mezelf…”, grapte ze.

In de studio zelf liep de spanning verder op. Na het nodige entertainment en de instructies van gastheer Rob, ging bij binnenkomst van presentatrice Linda de Mol het spel op de wagen.

Meteen prijs
Bij de eerste vragenronde was het meteen prijs in het Goudse vak. Lobke Companjen raadde – met de hulp van haar vader - de leeftijd van Metusalem. Metusalem zou volgens de Bijbel 969 jaar oud zijn geworden en daarmee de oudste persoon aller tijden zijn. Lobke belandde daarmee als eerste in de vragenronde en als eerste achter de desk. Ze had daarmee de beste uitgangspositie om in de halve finale te komen. Daarover verder meer.

In de tussentijd bepaalde het lot dat Willie de Keizer een koffer van een andere deelnemer kreeg doorgespeeld. Bij het openklappen daarvan verscheen een reis naar Curaçao voor tien personen. ,,Ik ben helemaal overdonderd. Ik ben nog nooit op Curaçao geweest...”, zo vertelde Willie nadat de camera naar haar was toegedraaid.

,,Ohh, prachtig. Daarvan ga ik zeker genieten. Met mijn kinderen en kleinkinderen. Ik heb vier kinderen met aanhang. Daarmee haal ik de tien gemakkelijk”, aldus Willie.  ,,Je moet zelfs nog bijboeken?", zo reageerde Linda de Mol.

,,Je staat perplex. Van te voren maak je je zenuwachtig over wat er allemaal en eventueel op je af kan komen. En opeens is het zo. En ontvang je een prachtige prijs”, zo vertelde Willie tegen de buren in het Gouda vak, nadat het spel weer was verder gegaan.

Zweeg en sprak
Uiteindelijk resulteerde dat in vijf kandidaten achter de vragendesk, waarbij het goede antwoord en snel drukken van belang is. Lobke overleefde die ronde. Eigenlijk met het grootste gemak. Ze zweeg en sprak op het juiste moment. Ze zakte in het spel halverwege één plaatsje terug, maar gaf met 'Barry Atsma' het goede antwoord op een van de laatste vragen ('met wie heeft Noortje Herlaar een relatie en krijgt ze een baby?) waardoor ze ook als nummer 1 de halve finale inging.Daarbij loopt het geldbedrag op dat de twee finalisten kunnen winnen. Maar dan moeten ze wel op de knop drukken om het oplopende geldbedrag vast te zetten, voordat de notaris dat doet. Lobke wilde dat ook doen, toen de teller rond de 20.000 euro aangaf. Maar ze was net te laat. Het bedrag bleef uiteindelijk steken bij 23.000 euro.Vervelend rekensommetje
Wat restte was de hamvraag. Een vervelend rekensommetje. Waarbij ook weer de snelheid en juistheid van doorslaggevend belang was. Al moeilijk thuis op de luie bank, maar zeker in de studio. Bij de rekensom 456 + 234 was Michelle met het antwoord 690 de Goudse net iets te snel en slim af. Voor Michelle was dat antwoord uiteindelijk goed voor het mooie eindbedrag van 147.000 euro.

Lobke ging met lege handen naar huis. Oh nee, ze kreeg net als de andere 500 deelnemers, waaronder de 50 Gouwenaars, een fraaie soundbar mee naar huis. En een ieder was natuurlijk een ervaring en belevenis rijker…


Foto: Digitaal Dagblad