Liefhebbers van regenbogen kunnen hun hart ophalen

mainImage
Liefhebbers van regenbogen kunnen hun hart ophalen

Maandag begint met opklaringen, maar hier en daar valt er ook nog wat regen. Er is kans op hagel. Tussen de buien door is er kans op een zonnetje. Liefhebbers van regenbogen kunnen hun hart ophalen, deze zullen regelmatig in het regionale luchtruim te zien zijn. Het wordt zo'n 6 tot 8 graden. In het noordelijk kustgebied kunnen zware windstoten tot 90 kilometer per uur voorkomen.

Dinsdag is het iets rustiger weer en blijft het op de meeste plaatsen droog. De stevige wind van de afgelopen dagen is gaan liggen. Het wordt zo'n 8 graden.

Maandag blijft de noordwestenwind in de ochtenduren nog buien naar het Groene Hartgebied aanvoeren. Tussen de buien door klaart het geregeld fel op en schijnt de zon flink. Liefhebbers van regenbogen kunnen hun hart ophalen, deze zullen regelmatig in het regionale luchtruim te zien zijn. Maandagmiddag verdwijnen de buien en zijn er flinke perioden met zon. Met maxima van een graad of 8 is het iets minder zacht dan de voorgaande dagen, maar daarmee is het nog altijd 2 graden boven de normale maximumtemperatuur.
Maandagavond en in de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt, maar droog. Tijdens brede opklaringen daalt de temperatuur naar circa 4 graden Celsius. De noordwester neemt geleidelijk af van matig (3 Beaufort) aan het begin van de nacht naar zwak (2 Beaufort) aan het eind van de nacht.

Dinsdag is het overdag wisselend bewolkt en staat er (zeer) weinig wind. De wind is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2  Beaufort en krimpt in de loop van de dag van noordwest via het zuidwesten naar het zuidoosten. De maximumtemperatuur van hooguit 8 graden Celsius wordt rond het middaguur (12.00 uur) al bereikt. Doordat de wind in de middag uit een zuidoostelijke richting gaat waaien, wordt het alsmaar kouder. Aan het eind van de middag is de temperatuur gedaald naar circa 3 graden Celsius. Dinsdagavond is het vrijwel onbewolkt en daalt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt bij een (zeer) zwakke zuidoostenwind (1 à 2 Beaufort).

In de nacht naar woensdag vriest het bij een onbewolkte hemel licht, de minima liggen rond -1 graad Celsius. De (zeer) zwakke wind (1 à 2 Beaufort) krimpt van zuidoost naar oost.

Woensdag waait er een zwakke tot matige oostenwind met een kracht van 2, soms 3 op de schaal van Beaufort. De zon schijnt uitbundig. De maxima komen in de Goudse regio rond 4 graden Celsius uit en daarmee is het 2 graden kouder dan normaal.

In de nacht naar donderdag neemt de bewolking geleidelijk toe. Voor de bewolking uit daalt de temperatuur naar circa -1 graad Celsius. Onder de toenemende bewolking loopt de temperatuur licht op naar circa +1 graad Celsius. De wind is matig, windkracht 3 Beaufort en ruimt van oost naar zuidoost.

Donderdag is het overwegend bewolkt. De maxima liggen in de Goudse regio rond 3 graden Celsius. De zuidooster is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

In de nacht naar vrijdag overheerst de bewolking nog steeds. Desondanks komen de minima bij een matige zuidoostenwind (3 Beaufort) nog rond het vriespunt uit.

Vrijdag ruimt de wind in de loop van de dag van zuidoost via het zuiden naar het zuidwesten en blijft onveranderd matig (3 Beaufort) van kracht. De zeewind laat de temperatuur oplopen naar een maximum van circa 7 graden Celsius. De windvlagen worden in de loop  van de dag sterker en kunnen snelheden tot 50 km./uur bereiken. Het is geheel bewolkt en met name in de ochtenduren is het wolkendek dik genoeg voor enige neerslag.

Gouda bij kaarslicht (vrijdagavond 14 december) zal naar het zich nu laat aanzien droog verlopen, maar is het wolkendek gesloten (Stratus (geheel bewolkt)). De temperatuur ligt bij het ontsteken van de lichtjes rond 4 graden Celsius liggen. De zuidelijke wind neemt geleidelijk iets in kracht toe gedurende de avond en wordt matig, windkracht 4 Beaufort.

Het ziet er naar uit dat het volgend weekend (15 en 16 december) zeer zacht verloopt met maxima rond 11 graden Celsius. Volgende week zaterdag valt er volgens de laatste computerberekeningen vrij veel regen (circa 6 mm.). Volgende week zondag blijft het ook niet droog, maar valt er aanzienlijk minder neerslag dan de voorgaande dag. Door het passeren van diverse fronten komt de wind uit uiteenlopende windrichtingen en is sterk wisselend van kracht. De meeste wind is voor zaterdag weggelegd.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad