Leuk om doorvaart megajacht Lonian te volgen...

mainImage
Leuk om doorvaart megajacht Lonian te volgen...

Gouda, Alphen aan den Rijn en Boskoop maken zich op voor de doorvaart van het megajacht Lonian over de Oude Rijn en Gouwe richting Rotterdam. Leuk om zondag en maandag het schip te volgen en van dichtbij te bekijken.

Het schip is gebouwd bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw, onderdeel van Feadship, in Aalsmeer en wordt zondag 26 augustus en maandag 27 augustus naar de Rotterdamse haven vervoerd.

Het gigantische schip is 87 meter lang en bijna 14 meter breed. Aan boord is ruimte voor zo'n veertien gasten en 27 medewerkers. Volgens Feadship is het interieur en de accommodatie van 'de hoogste standaarden'. Het schip is zelfs zo groot, dat het buiten de constructiehal moest worden afgemaakt.

Aan het jacht is drie jaar gebouwd en naar verluidt komt de eigenaar van het schip uit de Verenigde Staten en heeft het bouwen ervan zo'n 125 miljoen dollar gekost.

Jachtbouwer Feadship heeft het proces vastgelegd en verwerkt tot een korte video. Daarin is onder meer te zien hoe de verschillende onderdelen van het schip los van elkaar worden gefabriceerd, waarna ze als een grote puzzel in elkaar worden gezet. Ook wordt het 87 meter lange en 14 meter brede megajacht een aantal keren vervoerd om zo verschillende stappen van het productieproces te kunnen ondergaan.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=pHsjN3BiJIQ










| Foto: Digitaal Dagblad