Kwik loopt langzaam op

mainImage
Kwik loopt langzaam op

De temperaturen gaan de komende dagen stijgen. Het wordt warmer. De zomerse waardes van 25 graden wordt op woensdag overschreden. Ook op donderdag en vrijdag liggen de maximum temperaturen nog tussen de 25 en 28 graden.

De temperatuurverwachting voor het komend weekeind is erg onzeker maar de laatste berekeningen geven aan dat het zomers warm blijft met op zaterdag temperaturen van boven de 30 graden.

Er is veel zon en het blijft tot en met vrijdag droog. Vanaf zaterdag daalt de hoge druk langzaam en vanuit het zuiden uit kunnen er op de laatste dag van juni nog enkele onweersbuien over het Groen Hart trekken, maar dit is allemaal nog ver weg en erg onzeker.

De maand juni gaat in Gouda extreem droog verlopen. Tot vandaag, dinsdag 26 juni, is er nog maar circa 4 mm. neerslag gevallen in Gouda. Zoals het er nu naar uitziet komt daar niets meer bij in deze maand of het moet op de valreep zijn.

Op dinsdag loopt het kwik naar rond de 24 graden, mogelijk wordt de zomerse waarde van 25 graden al gehaald op een aantal plekken in het Groen Hart. De wind draait langzaam naar noordoostelijke richtingen waarmee drogere continentale lucht wordt aangevoerd. Er is in het algemeen vrij weinig bewolking. De wind komt uit een noordoostelijke richting en de kracht is zwak tot matig kracht 2 a 3 Bft.

Op woensdag is het flink zonnig en bedraagt de maximum temperatuur in het Groene Hart zo'n 26 graden. Na woensdag gaan de maximum temperaturen verder omhoog naar 25 tot 28 graden. Er is weinig bewolking en komt er tot en met vrijdag nog geen einde aan de droge periode.

Op vrijdag kan de maximum temperatuur de 30 graden al bereiken en ook is dat het geval op zaterdag. Op zaterdag ontstaan er boven Frankrijk en België mogelijk onweersbuien en met een zuidelijke stroming komen deze richting Gouda. In de avond kunnen er enkele forse onweersbuien over het Groene Hart trekken, maar waar ze komen is op dit moment uiteraard nog niet te zeggen. Dit is allemaal nog erg onzeker.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 


Foto: Digitaal Dagblad