Kraaijvanger ontwerper nieuw kantoor Rabobank Gouwestreek

mainImage
Kraaijvanger ontwerper nieuw kantoor Rabobank Gouwestreek

Kraaijvanger heeft het nieuwe kantoor van Rabobank Gouwestreek ontworpen. Het bureau won de ontwerp- en bouwtender voor het gebouw naast station Gouda samen met bouwbedrijf Dura Vermeer. 

Het ontwerp bestaat uit een glazen doos met een stevige ‘rug’ aan de stationszijde. Deze wand van baksteen moet ‘soliditeit en betrouwbaarheid’ uitdragen, twee waarden die tot de identiteit van Rabobank behoren. Het glazen volume symboliseert toegankelijkheid, contact met de omgeving en een transparante organisatie. In de bakstenen rug is een groot venster opgenomen, dat zicht biedt in het kantoor en volgens Kraaijvanger ook op de stad.


Centraal in het ontwerp staat het thema ‘verbinden’, laat het architectenbureau weten. Zo is rekening gehouden met de betrokkenheid van lokale partijen in de totstandkoming van het gebouw. Letterlijk is het thema vertaald in het hart van het gebouw, waar de ontmoeting met klanten en gasten plaatsvindt.


Door ruimte te geven aan een publiek programma wordt de verbinding met de stad versterkt, vervolgt Kraaijvanger. Het kantoor biedt onder meer faciliteiten voor bijeenkomsten en activiteiten van bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties.


De selectiecommissie koos voor de combinatie Kraaijvanger en Dura Vermeer omdat het ontwerp de meeste kwaliteit voor klanten en medewerkers biedt. Ook is het ontwerp flexibel genoeg om het totale vloeroppervlak (4.750 vierkante meter) te delen met een andere gebruiker en voldoet het aan alle eisen voor een BREEAM Excellent-certificaat.


Daarbij is rekening gehouden met de complexiteit van bouwen langs het spoor, aldus Kraaijvanger.De medewerkers en de bezoekers van Rabobank Gouwestreek nemen vanaf maandag 29 oktober het fraaie onderkomen aan de Burgemeester Jamessingel in gebruik.


Foto: Digitaal Dagblad