Koud, wind en buien

mainImage
Koud, wind en buien
Woensdag begint droog, maar vanuit het zuidwesten breidt de regen zich uit over het hele land. De temperatuur varieert van 5 tot 10 graden. In het zuidwesten kan het vanaf het begin van de dag licht regenen. De bewolking en de buien verspreiden zich in de loop van de dag over de rest van het land. In de nacht naar donderdag blijft het bewolkt. In het westen en noorden kan nog een tijdje regen blijven vallen, maar vanuit het zuiden wordt het geleidelijk droger. Met temperaturen rond de 8 graden blijft het zacht.

Woensdag wordt een behoorlijk natte en bewolkte najaarsdag. De wind waait uit het zuid(oost)en met een kracht van 4 op de schaal van Beaufort.  Woensdagochtend is het in eerste instantie nog koud met 4 graden Celsius, maar aan het einde van de dag is de temperatuur opgelopen naar circa 10 graden.

Donderdag wordt het nog zachter in de Goudse regio met maxima van 12 graden Celsius. Het weerbeeld verbeterd echter niet. Het is bewolkt met van tijd tot tijd regen en er waait een matige tot vrij krachtige zuidenwind 4 à 5 Beaufort. Windvlagen tot circa 60 km./uur zijn mogelijk.

Richting en tijdens het volgende weekend valt er aanmerkelijk meer neerslag. De wind zit in de zuidhoek of zuidwesthoek en blijft daarmee zachte lucht aanvoeren.

Tot Pakjesavond blijft het zeer waarschijnlijk wisselvallig en zeer zacht met maxima rond 12 graden Celsius en minima in het algemeen ver boven het vriespunt.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-goudaFoto: Digitaal Dagblad