Koud novemberweer op komst

mainImage
Koud novemberweer op komst

Voor het eerst sinds begin maart wordt het volgende week de hele week kouder dan normaal. Tot nu toe verliepen 44 procent van de dagen juist warmer dan normaal en 17 procent van de dagen kouder.

In het weekend draait de wind naar het oosten tot noordoosten. ,,Dat is de voorbode voor het koude novemberweer”, vertelt meteoroloog Jaco van Wezel van Weeronline. Zondag is het met 6 tot 8 graden al wat frisjes en na het weekend daalt de middagtemperatuur naar 3 tot 7 graden. Kouderecords hoeven we volgens Weeronline nog niet te verwachten. ,,Deze temperaturen komen overeen met een gemiddelde winterdag.”

Het koude weer kan ook samen gaan met een grijs weerbeeld. Laaghangende bewolking kan in deze tijd van het jaar zeer hardnekkig zijn, met troosteloze dagen als gevolg. Op plaatsen waar het bewolkt is, wordt het overdag niet warmer dan 3 tot 5 graden. In de nacht is het dan juist minder koud met minima van 1 tot 3 graden.

De laagste middagtemperatuur kunnen we verwachten op een grijze dag na een heldere nacht. In de ochtend kan het nog een tijd vriezen en in de middag ligt de temperatuur rond een enkele graad. Het is dan somber en bijzonder kil. Vooral het oosten en noordoosten maken kans op dit koude weertype.

Met 44 procent verliep bijna de helft van de dagen in De Bilt warmer dan normaal en slechts 17 procent van de dagen waren kouder. Op een warme of koude dag wijkt de maximumtemperatuur meer dan twee graden af van normaal.


Foto: Digitaal Dagblad