Kosterlijke Ontdekking: Idee voor de ING, at your service!

mainImage
Kosterlijke Ontdekking: Idee voor de ING, at your service!

Column Maurits Tompot |

Kosterlijke Ontdekking: Idee voor de ING, at your service!

Als echtpaar hadden we een papieren schrijven van de ING gekregen dat onze betaalpasjes bijgewerkt moesten worden om elkaars rekening te kunnen gebruiken.

Met onze paspoorten paraat togen we op naar één van de weinige kantoren die de bank nog rijk is in Gouda. Veel klanten hadden kennelijk zo’n brief gekregen hadden en was het dus gezellig druk.

We namen plaats op de bank en sinds kort is er een beveiliger die ons vriendelijk van koffie voorzag. Hij zelf dronk water uit een pastic flesje.

Het weinige personeel moest veel administratie verrichten wat klanten grotendeels zelf thuis ook achter hun PC kunnen invullen, naar ik dacht. Maar enfin, toen we eindelijk aan de beurt waren, veel klanten waren inmiddels weggelopen, was het weer wachten, want de vriendelijk beambte had een bijzonder trage computer.Ik had ruim de tijd om achter de balie een koelkast met glazen deurtjes waar te nemen. Alle schappen lagen vol met plastic flesjes water. Voor de koelkast stond nog een krat met identieke flesjes en achter in de hoek ontdekte ik bij de balie onder het bord SERVICE, een hele pallet met flesjes water. Wat een dorst heeft het ING personeel, maar waarom geen eigen glas, mok of thermoskan en gewoon water tappen uit de kraan? In heel Nederland is dat nog steeds mogelijk.

Idee voor de ING, Een gratis consult, at your service: als de directie het voorbeeld geeft om bijvoorbeeld dubbelwandige mokken te laten maken met het oranje ING label, zodat niet alleen het personeel, maar ook voor hun klanten als relatiegeschenk?

Ik had nog tijd om even te googlen naar de duurzaamheid bij ING. Pagina na pagina is er te lezen welk geweldig beleid de ING voert op milieu gebied van de Sustainability Direction van ING Groepen enz. Eén zinnetje citeer ik hier graag:

Wij moeten nog veel langer met elkaar en met de aarde mee. Daarom vinden wij het belangrijk bewust te bankieren, maar ook te letten op onze eigen milieu impact. Daarnaast geloven wij erin dat bankieren voor iedereen toegankelijk moet zijn en creëren we voor onze medewerkers een fijne en inspirerende werkplek. Nu maar ook voor later…Lees meer over ons duurzaamheidsbeleid enz.

Ing/oranje, ik denk eerder aan een code oranje of code rood… en toekomstige Trotse Hoofdsponsor Voor Het Milieu?

Wil je reageren? Maurits.Tompot@gmail.com

Maurits Tompot is sinds november 2017 voormalig koster van de Sint-Janskerk en sinds die tijd ereburger van de stad Gouda.


Foto: Digitaal Dagblad