Komende dagen geen treinen in Gouda

mainImage
Komende dagen geen treinen in Gouda

ProRail verzet van donderdag 10 tot maandagochtend 14 mei (Hemelvaartsweekend) enorm veel spoorwerk rondom Gouda. De meest in het oog springende werkzaamheden zijn het groot onderhoud van de Hefbrug in Gouda. Verder vervangt ProRail tussen Rotterdam en Gouda wissels, rails en bovenleiding. ProRail zet bussen in om de treinreizigers te vervoeren.
De Hefbrug in Gouda is al een tijdje een zorgenkind in het uiterst drukke treinverkeer tussen Utrecht, Rotterdam en Den Haag. De brug sluit niet goed, waardoor het risico op storingen en oponthoud voor scheepvaart en treinverkeer groot is. Reparatie van de brug is in februari begonnen. ,,Om de brug volledig te herstellen, moeten we de kabels waarmee we de brug omhoog hijsen vervangen. Daarna moeten we brug, spoor, bovenleiding en beveiliging weer goed afstellen. Met als gevolg dat schepen hoger dan zeven meter tot maandagochtend 14 mei niet onder de brug door kunnen."

Combineren van werkzaamheden
ProRail werkt continu aan een nog grotere betrouwbaarheid van het spoor door onderhoud, vernieuwing en uitbreiding. Over de periodes en spreiding van de werkzaamheden is goed nagedacht. Omdat de werkzaamheden voor de grootste spoorvernieuwingsoperatie sinds het ontstaan van het Nederlandse spoorwegnet zo omvangrijk zijn, is in overleg met vervoerders besloten deze te spreiden over een lange periode. Daarnaast worden werkzaamheden zoveel mogelijk uitgevoerd op tijdstippen dat er minder reizigers zijn: ’s nachts, in het weekend of in de vakantie. Om zo efficiënt mogelijk te zijn, combineert ProRail het werk door ook op andere plekken op de route aan de slag te gaan op momenten dat het treinverkeer daar toch al stil ligt.

Reisplanner
Tijdens de werkzaamheden rijden er van woensdag 9 mei 23u00 tot en met maandag 14 mei 05u30 geen treinen tussen Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal-Gouda-Woerden. Check voor vertrek de reisplanner voor een goed reisadvies op maat. Hou rekening met vervangend busvervoer, omreizen en extra reistijd.


Foto: Digitaal Dagblad