Keurslager Coen van der Geest heeft eerste kerstdiner er al op zitten

mainImage
Keurslager Coen van der Geest heeft eerste kerstdiner er al op zitten

Het worden weer drukke feestmaanden. Zeker ook voor de slagers.

Die lopen de laatste maanden van het jaar de benen uit het lijf en maken vele overuren. Met name in de aanloop naar de Kerstdagen. Dan moet het vlees worden ingekocht, bewerkt, geprepareerd en in pakketjes worden klaargezet voor de Kerstdiners. Dan is het in de meeste slagerijen een gekkenhuis.

En tussen de Kerst en Oud en Nieuw is er nauwelijks tijd om bij te komen. Dan gaan veel mensen namelijk weer gourmetten. Tijd, energie en zin om er zelf eens uitgebreid voor te gaan zitten en van te genieten, is er bij de slagers dan ook niet bij.

Iets naar voren
Vandaar dat Keurslager Coen van der Geest op winkelcentrum Bloemendaal het jaarlijkse kerstdiner voor zijn personeel iets naar voren schuift. Gisteravond, dinsdag 27 november, was het al weer zover. Uiteraard in stijl en de goede setting, in de slagerij zelf. Coen en zijn vrouw Janine en medewerkster Pauline zorgden dit jaar voor de Kerstdis. Paulina volgt al enkele jaren diverse workshops onder meer Vakwerkgroep Culinair van Keurslager, en andere slagersvrouwen clubs. Een mooie gelegenheid om haar kwaliteiten te laten zien aan haar collega's.

Al jaren zo
Bij Keurslager Coen van der Geest doen ze het zo al jaren. ,,En inmiddels krijgt het navolging bij andere slagers. Veel van onze collega's volgen ons voorbeeld", aldus Coen. ,,Wij hebben ieder jaar een ander thema. Dit jaar was dat 'Surprise'... Wat dat was, zie je hieronder..."

,,Vanavond was het weer zover. Ons jaarlijkse culinair avondje. Een volle werkplaats met 21 gasten aan tafel. Dit jaar het thema 'surprise'. En als de Sint dan ook al in het land is, maak je er een echte surprise avond van. Met een paar schitterende gedichten en presentjes opende de Sint en zijn Piet de avond. Een gevarieerd kerstmenu hadden we, met veel culinaire gerechten. Er is veel gelachen maar vooral heerlijke gerechten gegeten uit het nieuwste magazine Proef.


Foto: Digitaal Dagblad