Kerstdiner wordt makkelijk en vaak vegetarisch

mainImage
Kerstdiner wordt makkelijk en vaak vegetarisch

Het kerstdiner anno 2018 is makkelijk te maken en waar mogelijk vegetarisch. Althans dat komt naar voren uit de kersttrends die Jumbo en Albert Heijn op een rijtje hebben gezet. De supermarkten verwachten grote drukte in de dagen voor kerst en hebben daarom flink ingekocht op basis van deze trends.

Het aantal feestelijke gemaksproducten groeit volgens Albert Heijn explosief, van bijna-klaar-gerechten tot boxen met complete menu’s. Dé trend dit jaar zijn daarbij de verspakketten. Daarin zijn alle ingrediënten al afgemeten, de consument hoeft alleen nog maar het recept te volgen.

Uit een trendrapport van de grootgrutter blijkt daarnaast dat steeds meer mensen vlees en vis geen must meer vinden bij feestelijke diners. Vorig jaar was een kwart van de Nederlanders al van plan met Kerstmis een vegetarisch gerecht te serveren. De hang naar plantaardig voedsel zou nog steeds toenemen.

Jumbo signaleert vergelijkbare ontwikkelingen. Maar het bedrijf uit Veghel ziet ook dat klassiekers als varkenshaas, rundercarpaccio en gerookte zalm nog niet uit het kerstmenu verdwenen zijn. De verwachting is daarbij dat er 15 procent meer gourmetproducten verkocht worden dan vorig jaar. Er is nu ook een ruime keuze aan vegetarische varianten. Verschillende tapas, die vorig jaar erg in populariteit stegen, staan eveneens in de schijnwerpers binnen het kerstassortiment van Jumbo.


Foto: Digitaal Dagblad