Kaaspakhuis Gouda wint Iconic Award 2018

mainImage
Kaaspakhuis Gouda wint Iconic Award 2018De succesvolle transformatie van Kaaspakhuis Gouda tot loftwoongebouw heeft de internationale prijs ‘ICONIC AWARDS 2018: Innovative Architecture Selection’ gewonnen!
Het rijksmonument is in opdracht van White House Development de afgelopen jaren omgebouwd tot 52 lofts. Hierbij is de oorspronkelijke constructie zoveel mogelijk hergebruikt en in het zicht gehouden, waaronder de staalconstructie.

Het rijksmonument onderging een spectaculaire verbouwing. In het hart van het gebouw is een royaal atrium gemaakt, waar vanuit nu 52 unieke lofts worden ontsloten. Door slim hergebruik van zoveel mogelijk elementen uit het oude pakhuis is de geschiedenis van 100 jaar kaasmaken in het gebouw voelbaar gebleven.

De Iconic Awards is een internationale Architectuur en Design prijs voor architecten en ontwerpers, uitgeschreven door de German Design Council.

Bekijk het Kaaspakhuis en de andere winnaars op de website van Iconic Awards.

Nationale Staalprijs
Het kaaspakhuis De Producent aan de Wachtelstraat dingt in oktober ook mee naar de Nationale Staalprijs in de categorie woningbouw.

Het Goudse project, een ontwerp van Mei Architecten, heeft concurrentie van het International Student House in Delft en de Aardbevingbestendige woningen in Loppersum.

De winnaars - er zijn in totaal vijf categorieën - worden bekend gemaakt op de nationale Staalbouwdag in oktober.Foto: Digitaal Dagblad