Jippie, laatste etappe en intocht Jeugdavondvierdaagse

mainImage
Jippie, laatste etappe en intocht Jeugdavondvierdaagse

Pfffffff.... Eindelijk...

Veel deelnemers, begeleiders en vooral veel ouders zullen een gat in de lucht springen en opgelucht ademhalen. Het is bijna weer voorbij...

Na drie dagen stevig doorstappen en vele kilometers onder de voeten, staat vanavond de laatste etappe en de intocht op de Markt op het programma van de 59-ste Jeugdavondvierdaagse. En dat betekent met de muziek meelopen naar de Markt. Op de maat van de vele muziekkorpsen worden de kinderen en hun begeleiders met open armen (en wellicht een paar snoepjes en bloemen) ontvangen op de Markt van Gouda.
De Goudse Jeugdavondvierdaagse is dit jaar van 15 tot en met 18 mei. Tijdens de 59-ste editie wandelen vier avonden lang ruim 3550 wandelaartjes en zo'n 800 begeleiders 5 kilometer door de straten van Gouda met de bedoeling hun medaille te behalen. De laatste avond loopt traditiegetrouw door het centrum van de stad waar de intocht plaats vindt van dit grootse wandelevenement. Dit onder begeleiding van de muziek van een groot aantal verschillende muziekverenigingen. Zie www.jeugdavondvierdaagse.nl.

Hieronder staat de route van de laatste etappe en de intocht. Om alvast grondig te bekijken en straks te volgen. Of om alvast een mooi plekje en uitkijk langs de kant te zoeken. ,,Let wel op: de routes zijn hier en daar ten opzichte van voorgaande jaren iets gewijzigd", aldus Linda Verschut.


Route vrijdag 18 mei en de intocht op de Markt
EHBO POST  Klein Amerika, rechtsaf Dijkstraat, rechtsaf IJssellaan, rechtsaf Burg. Martensstraat, rechtdoor Doelenstraat, Walestraat, Noodgodsstraat, Kuiperstraat, EHBO POST Houtenstraat, rechtsaf Vest, linksaf brug over, linksaf Turfsingel, rechtsaf Singelstraat, linksaf Prins Hendrikstraat, rechtsaf J. Philipsweg, linksaf Bosweg, rechtsaf R.Visscherstraat, EHBO POST rechtsaf C. Huygensstraat, rechtsaf Herenstraat, linksaf Walvisstraat, rechtsaf Letmaestraat, linksaf Prinses Julianastraat, rechtsaf Snoystraat, linksaf Tweede Schoolstraat, rechtsaf Westerkade, linksaf Prins Hendrikstraat, schuin oversteken naar Moordrechtse verlaat, rechtsaf Turfsingel, EHBO POST linksaf Gulden brug over en via de Vlamingstraat naar de Raam.

http://afstandmeten.nl/index.php?id=1775977

Hier opstellen voor de intocht, aanwijzingen opvolgen! Start 19u30.

De intocht
De stoet zal tijdens de intocht van de 59e JAVD op 18 mei door een groot aantal verschillende muziekverenigingen worden begeleid. Dit jaar zijn dat Adest Musica (Sassenheim), Crescendo (Alphen ad Rijn), DSS (Aarlanderveen), Drumfanfare DKV (Nieuwerkerk aan den IJssel), Gouda’s Harmonie De Pionier en Harpe Davids (Zoetermeer).

De intocht start bij de Aaltje Bakstraat, rechtsaf Hoge Gouwe, linksaf Wijdstraat, rechtsaf Markt, linksaf voor de trappen van het stadhuis langs de Markt rond, langs de waag via Korte Tiendeweg naar Lange Tiendeweg, rechtdoor Karnemelksloot, rechtsaf naar finish Klein Amerika EHBO POST

http://afstandmeten.nl/index.php?id=1775970

Zie ook de intocht van 2017 www.facebook.com/jeugdavondvierdaagse/videos/1333616020018753/

Zie voor nadere info www.jeugdavondvierdaagse.nl.


Foto: Digitaal Dagblad