Je kon over de hoofden lopen...

mainImage
Je kon over de hoofden lopen...

Een Midzomermarkt en een zomerbraderie in alle winkelstraten, een warenmarkt en een kaasmarkt op de Markt en dan ook nog het winkelende publiek: tja, dan kun je verwachten dat het druk wordt in de Goudse binnenstad. Wat heet: we konden vandaag in Gouda over de hoofden van de mensen lopen.










De Midzomermarkt is van oorsprong een initiatief van de Tiendewegwinkeliers. Niet veel later kwam de Zeugstraat erbij. En vorig jaar bij het 25-jarige jubileum breidde de Midzomermarkt zich uit met de Nieuwe Marktpassage en de Wilhelminastraat. Bij de 26-ste editie, donderdag 23 augustus, werd de hele binnenstad ingericht met gezellige kraampjes en als zomerbraderie. Een braderie met foodtrucks en miniconcerten op zeven podia in de binnenstad van Gouda.

De Wilhelminastraat werd omgetoverd tot bierstraat waar je verschillende bieren kunt proeven. Verder was er een Foodplein met foodtrucks met heerlijke hapjes Achter de Waag en de Agnietenkapel. En de Tiendeweg was ingericht als Aziëplein met lekkere hapjes en proeverijen. Bij David’s Gelato, de Agnietenkapel, de Blauwstraat en de Groenendaal stonden podia met bandjes en door heel de stad waren zo'n 500 kraampjes met aantrekkelijk aanbiedingen, leuke hebbedingetjes, maar ook met overheerlijke lekkernijen voor de fijnproevers van ondernemers uit Gouda, maar ook van buitenaf. Verder werden er verschillende ambachten getoond.



Iedere winkelstraat deed zijn eigen inrichting en verspreid over de binnenstad waren er podia waar optredens plaatsvonden die rouleerden. Op de kop van de Kleiweg verwelkomde het Vlister Mannenkoor het publiek dat vanaf het station kwam. Verder waren er optredens op de podia achter de Agnietenkapel, hoek blauwstraat/Hoogstraat, hoek Tiendeweg/Zeugstraat en op de Groenendaal. Hier traden bij toerbeurt feestartiest Irvine, een Ierse en Brassband, de Norbadenco & Friends, aanstormende talenten van de Muziekfabriek Rolling Sticks en zelfs een mystery zangeres op.





De kinderen hoefden zich ook geen moment te vervelen. Er liepen clowns met ballonnen rond, ze konden op de foto met Lucky Luck of zich uitleven op de 21 meter lange stormbaan die Achter de Waag, ter hoogte van Omodo, lag.





De warenmarkt en de kaasmarkt waren natuurlijk ook van de partij. Kortom, het werd een groot(s) stadsfeest waaraan de hele binnenstad meedeed.

 


| Foto: Digitaal Dagblad