Is de anticonceptiepil in Gouda verkrijgbaar?

mainImage
Is de anticonceptiepil in Gouda verkrijgbaar?

Zoals gisteravond tijdens de talkshow van ‘Pauw’ bleek, zijn er in Nederland problemen met het verkrijgen van de anticonceptiepil.

De pil wordt dan ook grootschalig op Marktplaats aangeboden of vrouwen reizen naar België af om de pil daar te krijgen. Minister Bruins kwam er gisteravond in een reactie bij ‘Pauw’ niet sterk vanaf door in de Tweede Kamer aan te geven dat vrouwen makkelijk een pil van een ander merk konden slikken. Volgens deskundigen aan tafel bij Pauw zijn er wel degelijk grote verschillen tussen de pil die niet meer verkrijgbaar is en andere pillen.

Veel apotheken kampen met een tekort aan een populaire anticonceptiepil vanwege problemen bij de productie van het medicijn. Dat meldt de NOS. Het gaat om de meest gebruikte anticonceptiepil in Nederland, die vaak als eerste keus door huisartsen wordt voorgeschreven. Ook de merkvariant van de pil (microgynon 30) is slecht leverbaar.

Naar verwachting is de eerste levering van het medicijn volgende week, maar dat wil niet zeggen dat alle apotheken het voorbehoedsmiddel dan meteen weer kunnen verkopen.

Onze redactie vraagt zich af of de anticonceptiepil nog wel in Gouda is te verkrijgen.

Deel je ervaring op onze Facebookpagina van Gouds Dagblad.

En ben je bereid om de pil te delen met andere vrouwen?


Foto: Digitaal Dagblad