In de loop van de dag meer en langere regenbuien

mainImage
In de loop van de dag meer en langere regenbuien
Donderdag is het grotendeels bewolkt en vallen er meer buien. 's Middags en 's avonds gaat het langere tijd regenen. Vrijdag en in het weekend blijft het grotendeels bewolkt, valt er geregeld regen en is het zeer zacht met maxima van 10 tot 12 graden.

Donderdag wordt een bewolkte dag en zijn er perioden met lichte, soms matige regen. Koud is het niet met 10 graden Celsius in Gouda en de omliggende gemeenten. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Ook vrijdag is het zacht bewolkt en nat. Waarschijnlijk regent het zelfs langduriger en intensiever dan op donderdag. Desondanks is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar met 13 graden Celsius op de Goudse thermometers. De aanvankelijk matige zuidenwind (4 Beaufort) ruimt in de loop van de dag naar west en neemt geleidelijk toe naar vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort.

In het weekend wordt het nog zachter met op zaterdag 11 graden Celsius en zondag is het met maximaal 10 graden Celsius nog steeds zeer zacht voor de tijd van het jaar. Zaterdag is het overdag wisselend bewolkt en overwegend droog. Op zondag is het geheel bewolkt en zijn er met name in de avond perioden met regen. Op zaterdag waait er een matige tot vrij krachtige westenwind (4 à 5 Beaufort) door de Goudse regio, in de loop van de middag neemt de wind af naar zwak, windkracht 2 Beaufort. Zondag is het een stuk rustiger, de wind is dan afgenomen naar zwak, windkracht 2 Beaufort en krimpt in de loop van de dag van west naar zuid.

Ook maandag is het bewolkt, nat en  zeer zacht met maxima van 10, plaatselijk 11 graden Celsius in de Goudse regio. De maxima worden pas op Kerstavond bereikt. Er waait een matige zuidooster, windkracht 3 à 4 Beaufort. In de loop van de dag ruimt de wind naar noordwestelijke richtingen.

In de loop van de nacht naar Eerste Kerstdag arriveren brede opklaringen boven het Groene Hartgebied, waardoor het flink kan afkoelen. De wind gaat uit noordoostelijke richtingen waaien en neemt af naar zwak, windkracht 2 Beaufort.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 


Foto: Digitaal Dagblad