IJssalon David’s Gelato opent tweede vestiging op Goudse Markt

mainImage
IJssalon David’s Gelato opent tweede vestiging op Goudse Markt

De populaire Goudse ijssalon David’s Gelato opent in het voorjaar van 2019 een tweede, veel grotere vestiging aan de Goudse Markt. De tweede zaak komt in het pand waarin tot voor kort Chicken Spot was gevestigd. Oprichter en eigenaar David Hoppenbrouwers (30) gaat er naast ijs ook koffie met wat lekkers verkopen. De zaak krijgt dan ook de naam David’s Gelato Café.

IJssalon David’s Gelato zit al weer drie jaar op de hoek van de Zeugstraat en de Lange Tiendeweg. Daar groeit de zaak uit haar jasje. Er vormen zich dagelijks lange (wacht)rijen, en ijsliefhebbers moeten zich naar binnen en naar buiten wurmen door de smalle in- en uitgang. David's Gelato heeft in het kleine hoekpandje nagenoeg geen zitplaatsen en kan ook haar uitgebreide assortiment ijssoorten niet etaleren.

In het grotere pand op de Markt, aan de kant van De Tapperij, krijgt David's Gelato die ruimte wel. Zo krijgt de nieuwe ijssalon de beschikking over een terras met 35 stoelen. Een zelfde aantal zitplaatsen krijgt de zaak binnen. Hoppenbrouwers en zijn team gaan er ook ijs bereiden. Dat gebeurt nu nog in Reeuwijk op bedrijventerrein Zoutman.

Bij de beste vijf ijssalons
David's Gelato behoort sinds 2017 bij de beste vijf ijssalons van Nederland, aldus www.vijfbeste.nl  die ieder jaar haar heerlijke ijslijst presenteert. ,,Gouda staat bekend om zijn kaas, om de heerlijke Goudse stroopwafels, maar wat ons betreft vanaf nu ook om één van de beste ijssalons van Nederland: David’s Gelato. Een bezoeker van onze site, tipte ons over dit ijsbedrijf. En nu zijn ook wij overtuigd: deze jonge ondernemers verdienen met hun heerlijke ijs en vaak ook gedurfde smaken een plek in de lijst! En om de Goudse cirkel nog even helemaal rond te maken…Het goddelijke stroopwafelijs van deze ijssalon wordt gemaakt met échte Goudse stroopwafels van siroopwafelbakkerij Van Vliet. Dus als je hier komt, moet je die smaak zeker even proberen", zo prijst www.vijfbeste.nl  David's Gelato aan.


Foto: Digitaal Dagblad