De komende maanden worden er op verschillende plekken clinics blindenvoetbal gegeven. De clinics worden georganiseerd voor mensen met een visuele beperking van alle leeftijden. Onder leiding van deskundige coaches in een veilige omgeving staat plezier maken voorop.


Blindenvoetbal is een Paralympische sport die in Nederland nog weinig bekendheid heeft. Het is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap, maar geschikt voor iedereen omdat je met een afgeplakte skibril op speelt.

Blindenvoetbal (internationaal Football 5-a-side genoemd) wordt gespeeld door een team van vier veldspelers met een visuele handicap en een doelman die wel mag zien. Er wordt gespeeld met een bal met belletjes die in het doel van de tegenstander moet verdwijnen.

Elk team heeft een coach die de spelers assisteert bij het bepalen van hun positie. Het speelveld is een stuk kleiner dan bij een gewoon voetbalveld en aan de zijkanten is er een boarding waardoor de bal nooit uit kan gaan.

Nadere informatie opvragen of aanmelden kan door een mail te sturen naar Thomas Res via t.res@gehandicaptensport.nl of te bellen naar 030-307 78 90.