Hoofdveld Olympia wordt kunstgras

mainImage
Hoofdveld Olympia wordt kunstgras

In 2019 jagen de voetballers van Olympia de bal na op kunstgras. In de zomerstop van dit jaar wordt het hoofdveld - wat nu bestaat uit natuurgras - vervangen door kunstgras. Dit is nodig om de wedstrijden te kunnen blijven spelen en om er ook trainingen te kunnen geven, want er is momenteel een tekort aan capaciteit.

Los van de eigen trainingen en wedstrijden worden de velden van Olympia ook gebruikt door derden, zoals scholen en buurtkinderen. Het intensieve gebruik zorgt ervoor dat het gras tijd nodig heeft om te herstellen. In die tijd kan het veld minder of niet worden gebruikt. Dit is met kunstgras niet aan de orde.

Het Goudse college heeft tot vervanging van het veld besloten, omdat voor hen voorop staat dat sportaccommodaties geschikt moeten zijn om te sporten. ,,Sporten zie ik als een verbindende kracht in de samenleving. Als wij als gemeente inwoners willen activeren meer te bewegen, moeten de faciliteiten daarvoor op orde zijn”, aldus Bunnik.,,We beginnen het jaar met geweldig nieuws voor onze club", zo reageert een verheugde Olympia-voorzitter Edo Neefjes. ,,Dat nieuws is dat het Goudse college van burgemeester & wethouders heeft besloten om in de zomerstop van 2019 ons natuurgras hoofdveld te vervangen door kunstgras. Daarmee wordt het grote tekort aan veldcapaciteit bij Olympia opgelost. Na de zomer kan er altijd worden gespeeld op het hoofdveld. En nog belangrijker: er kan dan ook daar getraind gaan worden. Een enorme vooruitgang in de eerste plaats voor al onze trainers, voetbalteams, vrijwilligers en supporters. Maar het geeft ons ook ruimte om verder te groeien in het voetbalaanbod en om door te gaan met het organiseren van evenementen en maatschappelijke activiteiten."

Nieuwe mijlpaal
,,Na de opening van ons fraaie nieuwe clubgebouw in 2014 is dit een nieuwe mijlpaal voor Olympia!", zo gaat Neefjes verder. ,,We zijn daar ontzettend blij mee en zien er naar uit om SPORT.GOUDA, beheerder van de velden namens de gemeente Gouda, te ondersteunen bij het succesvol realiseren van dit project. Later deze week is ook de kick-off van het project Olympia Duurzaam waarmee we door het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het clubhuis grotendeels in onze eigen energiebehoefte kunnen voorzien."

Aftrap
Op woensdag 16 januari om 16u15 overhandigt sportwethouder Michiel Bunnik symbolisch - en als aftrap - een stuk kunstgras aan de voorzitter van GC&FC Olympia Edo Neefjes, te midden van voetballertjes.


Foto: Digitaal Dagblad