Hollandsche IJssel Armada doet Gouda aan

mainImage
Hollandsche IJssel Armada doet Gouda aan

'Vaar zondag 26 augustus met ons mee naar Gouda! Laat zien dat de Hollandsche IJssel voor recreanten belangrijk is! Zo roept de Hollandsche IJssel Armada een ieder met een vaartuig op. Dit om te laten zien dat de Hollandsche IJssel voor recreanten belangrijk is.

De actie is opgezet door de stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders. De stichting doet zijn best om deze streek met 100 kilometer ijsseloevers nog bekender, aantrekkelijker en beter bereikbaar te maken, zeker over het water.

Wie met zijn (museum)schip, kruiser, sloep, kano of boot, een stuk in de vloot wil meevaren richting Gouda volgens het principe zwaan-kleef-aan, volgt in het gekanaliseerde deel het vlaggenschip dat vertrekt uit Marnemoende in IJsselstein en in het getijden deel het vlaggenschip dat vanaf het Vuykpark in Capelle aan den IJssel afvaart. ,,Je kunt inhaken en achter het vlaggenschip aanvaren tot het tijd is terug te keren naar je ligplaats. Samen varen is het doel", aldus Wim Knol van de organisatie.

Vaantjes
De stichting deelt vanaf de vlaggenschapen vaantjes uit, zodat deelnemende vaartuigen herkenbaar zijn en ze zijn meteen een souvenir voor de deelnemers.

Op de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel vanuit Utrecht
Vanuit de Jachthaven Marnemoende in IJsselstein vertrekt vlaggenschip Jan Kordaat , een Friese snik uit 1902, om 10u00. Deze komt rond 12u00 in Oudewater aan waar de gemeente de armada begroeten bij de kom van de pas gerestaureerde Romeijnbrug. Mensen die vanwege de afstand terug willen, kunnen dit moment aangrijpen om te keren, eventueel na een bezoek aan dit prachtige stadje.

Vanaf hier gaat het vlaggenschip verder naar Gouda, waarbij onderweg nieuwe vaartuigen kunnen aanhaken. Rond 14u00 zondag 26 augustus komt de Hollandsche IJssel Armada bij Gouda aan.

Op getijrivier Hollandsche IJssel vanuit Zuid-Holland
Vanaf het Vuykpark in Capelle aan den IJssel vertrekt om 11u00 vlaggenschip de paviljoentjalk Zeldenrust van de Van Waningstichting, in 1914 gebouwd op de werf van Duyvendijk in Krimpen aan den IJssel. Deze komt rond 14u00 in Gouda aan.

Gouda eindpunt
In Gouda worden de deelnemers ontvangen door de gemeente en zal het bestuur van de stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders op informele wijze een officieel statement maken. Waarna een ieder in eigen tempo terugvaart.


Foto: Digitaal Dagblad