Hoe houden we binnenstad koel en leefbaar?

mainImage
Hoe houden we binnenstad koel en leefbaar?

Wie weet hoe we onze binnensteden koel en leefbaar houden als de temperatuur stijgt? Welk bedrijf heeft een briljante oplossing om ervoor te zorgen dat wegen niet overstromen bij hoosbuien?

Provincie Zuid-Holland en VPdelta zijn op zoek naar innovatieve oplossingen om schade en overlast door klimaatverandering te voorkomen en lanceren daarom een klimaatadaptatiechallenge. De finalisten maken kans op een innovatiebudget van 5 tot 20.000 euro om hun oplossing verder te ontwikkelen. De deadline van de challenge is 13 augustus 2018.

Vaker weersextremen
Het klimaat verandert. In de toekomst krijgen we vaker te maken met weersextremen zoals droogte, hitte en wateroverlast. Als dichtbevolkte en laag gelegen delta is Zuid-Holland kwetsbaar voor klimaatverandering. Daarom werkt de Provincie samen met gemeenten en waterschappen aan een klimaat- en bodemdalingsbestendig Zuid-Holland. Met innovatiepartner VPdelta zet de Provincie in op vernieuwende oplossingen voor een slimmer, schoner en sterker Zuid-Holland.

Een vakjury beoordeelt de inzendingen. De winnaars worden bekend gemaakt op 13 september, tijdens het Festival van de Toekomst in Den Haag, waar ondernemers, wetenschappers en beleidsmakers aan de slag gaan voor een toekomstbestendige provincie.


Foto: Digitaal Dagblad