Het was weer raak...

mainImage
Het was weer raak...

Afgelopen zaterdagnacht was het weer raak in de Zeugstraat, zo melden buurtbewoners en omwonenden van de Zeugstraat het Gouds Dagblad.

,,Vooral van middernacht tot na sluitingstijd van discotheek Friends was er veel jeugd op straat en werd en geroepen 'we gaan vechten'. Gelukkig was dit maal de politie wel paraat en heeft het er weer druk mee gehad", aldus een buurtbewoner.

Bizar allemaal en totaal onnodig
,,Vooral fietsen moesten het ontgelden en ook bijvoorbeeld de plantenbakken en de nieuwe geplante winterviooltjes, die vorige week maandag zijn gepoot", aldus een getuige. ,,Op een foto zie je nog de inhoud van de grote plantenbak, de bak zelf ligt ergens in de sloot. Die viooltjes hebben dus nog geen week gestaan en konden zo niet eens Kaarsjesavond halen. Bizar allemaal en totaal onnodig. Een discotheek met nachtvergunning in een woonwijk blijkt dus weer veel baldadigheid te hebben aangetrokken dit weekend. Wanneer stopt dit?

Bal
,,Tegenwoordig is het iedere vrijdag- en zaterdagnacht bal in de Zeugstraat", aldus een omwonende. ,,De nieuwe disco brengt heel veel overlast, zo meldden mij ook opnieuw vanmiddag bewoners. 'Het is erger dan het ooit was', zo zei mij een bewoner. Schreeuwende en krijsende jonge bezoekers, veel alcohol op straat, drugsgebruik, veel vernielingen. De politie zegt niet preventief te willen optreden, zo vertelde mij een bewoner. 'We komen pas als je gemeld hebt dat er nu iets loos is', zo luidde de melding van de kit. Dat gebeurde dus zaterdagavond.

Winterviooltjes
Overigens ook in de naburige straten rondom de Zeugstraat moesten de kunststof bloempotten met pas geplante winterviooltjes het ontgelden. Zoals in de Agnietenstraat.Foto: Digitaal Dagblad