Het Bruisnest genomineerd voor Appeltje van Oranje

mainImage
Het Bruisnest genomineerd voor Appeltje van Oranje

Het Goudse project Het Bruisnest is genomineerd voor een Appeltje van Oranje.
Het Bruisnest
In Het Bruisnest komen elke dag mensen die willen ontdekken en leren wat zij nodig hebben op hun weg naar (betaald) werk. Sinds de oprichting in 2014 is dit de plek waar mensen hun kwaliteiten leren ontdekken met als doel meedoen en meetellen in de samenleving. Geheel op eigen kracht hebben cliënten met een achtergrond in de geestelijke gezondheidzorg een ontmoetingsplek geopend, waar zij geen cliënt zijn, maar bezoeker of vrijwilliger.

Oscars van het welzijnswerk
Het Oranje Fonds ondersteunt in het hele land duizenden initiatieven die de banden in de samenleving versterken. Drie initiatieven krijgen sinds 2003 een extra bekroning in de vorm van een Appeltje van Oranje. Ook wel de Oscars van het welzijnswerk genoemd. Per jaar worden ze uitgereikt rondom een ander thema.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen. Tot en met 16 januari kan er worden gestemd op het favoriete project.

Landelijk zijn er door het Oranje Fonds veertig projecten genomineerd waarvan er in mei uiteindelijk drie een ‘appeltje’ krijgen uitgereikt door Koningin Maxima. Een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van 15.000 euro. Stemmen kan via stem.oranjefonds.nl.


Foto: Digitaal Dagblad