Herfstweer met bewolking en regenbuien

mainImage
Herfstweer met bewolking en regenbuien

Donderdag begint de dag met zon met later op de dag op veel plekken in het land lichte regen of motregen. De temperatuur blijft wel zacht, met een temperatuur van circa 12 graden, terwijl de wind overwegend matig is. 's Avonds koelt het verder af en trekken de buien verder oostwaarts. Vrijdag is het wisselend bewolkt met lokaal een enkele bui. Met 11 graden is het wel iets kouder. 's Nachts klaart het breed op, waardoor het kwik lokaal tot het vriespunt daalt.
Donderdag en vrijdag wordt met een zuidenwind relatief zachte lucht aangevoerd. De zon komt af en toe tevoorschijn, maar de bewolking blijft overheersend. De temperatuur stijgt naar circa 12 graden Celsius. In de loop van vrijdagavond nadert een uitgestrekt regengebied het Groene Hartgebied en bovendien neemt de wind flink toe. Tegen middernacht valt de eerste neerslag.

In de nacht naar zaterdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en is het droog. De zuidenwind is zwak, windkracht 2 Beaufort. De nacht naar zaterdag verloopt vrij koud met temperaturen rond 3 graden Celsius.

Zaterdag is het overwegend bewolkt, maar droog. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort en waait uit het zuiden. De maximumtemperatuur is circa 11 graden Celsius.

In de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen. De wind is matig (windkracht 3 à 4 Beaufort) en draait van zuidwestelijke richtingen naar zuidelijke richtingen. De minima liggen in de Goudse regio rond het vriespunt.

Zondag is het iets zachter met 13 graden Celsius als maximumtemperatuur. Het is half -tot zwaar bewolkt. maar het blijft droog. De zuidenwind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Van maandag tot volgende week vrijdag krijgen we een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. De zwakke tot matige wind (windkracht 2 à 3 Beaufort) waait uit richtingen tussen zuidoost en zuid. De maximumtemperaturen komen dagelijks rond 15 of 16 graden uit. De normale maximumtemperatuur is 11 graden in de eerste decade van november.

Ook het daarop volgende weekend ziet er droog en met 15 graden Celsius blijft het te warm voor de tijd van het jaar. De zuidelijke stroming blijft ook dan waarschijnlijk nog stand houden.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad