Hele dag lange rij koopjesjagers voor deur jarige Flying Tiger

mainImage
Hele dag lange rij koopjesjagers voor deur jarige Flying Tiger

Flying Tiger bestaat vandaag, dinsdag 23 oktober, op de kop af 10 jaar in Nederland en dat vieren ze!

De populaire Deense winkelketen liet haar verjaardag niet onopgemerkt voorbij gaan en had hiervoor een ieder uitgenodigd.

En dat hebben ze geweten. De hele dag stond er een polonaise van koopjesjagers voor de deur van de Goudse vestiging aan de Kleiweg.  Niet verwonderlijk. Als traktatie waren vandaag alle producten uit het assortiment maar 1 euro! Shoppen maar!

Wel even achter in de rij aansluiten...Het filmpje is gemaakt door Bente van Vliet.
Verbaasd
Mensen die wilden aansluiten, keken verbaasd en twijfelend als ze kwamen aanlopen. Sommigen gingen er snel weer vandoor, maar anderen trotseerden de rij, die bij de ingang begon en doorliep naar de Nieuwstraat tot aan de Nieuwe Markt. Binnenin de winkel was het ietsjes rustiger, omdat er een medewerker van de winkelketen wachtende mensen mondjesmaat binnenliet.


De klanten moesten wel iets over hebben voor de kortingsactie: in de winkel zelf stonden mensen klem en konden zich amper bewegen. Daardoor duurde het ook erg lang voordat men eenmaal bij de kassa kon afrekenen.Beer Pong-luchtbed
Koopjesjagers kwamen voor verschillende redenen naar de winkel. Een jonge meid is speciaal voor het Beer Pong-luchtbed gekomen, waarmee je het populaire drankspel in de zee kunt spelen. Normaal kost het twintig euro, vandaag dus maar een euro.

Eén vrouw staat al voor de tweede keer voor de winkeldeuren. Zij wil verf, potloden en stiften kopen voor een dovenschool in Kenia. Ze heeft 'heel veel' nodig om alle 120 kinderen op de school blij te maken. Daarvoor staat ze graag drie kwartier in de rij.

Rond 18u00, toen de winkel de deuren weer sloot, keerde de rust terug.

955 winkels in 30 landen
Flying Tiger Copenhagen is in 1988 in Denemarken opgericht, als kleine koopjeswinkel in het hart van Kopenhagen. Inmiddels is de keten uitgegroeid tot een mondiale speler met 955 winkels in 30 landen.

Het Deense bedrijf opende in oktober 2008 aan de Koningstraat in Arnhem hun eerste Nederlandse filiaal. Inmiddels zijn er maar liefst 23 filialen in Nederland waarvan één in Gouda.

De kortingsactie gold voor alle 23 winkels in Nederland. Ook voor andere winkels in de regio stonden lange rijen bij filialen van Flying Tiger.


Foto: Digitaal Dagblad