Heerlijk die regen, al waren het maar een paar druppels

mainImage
Heerlijk die regen, al waren het maar een paar druppels

Heerlijk die regen, al waren het maar een paar druppels. Wat verfrissend... En wat ruikt dat lekker, die regen... We waren het bijna vergeten.

Of heb je er niets van gemerkt en lag je te zweten in bed? De minimumtemperatuur viel met circa 17 graden Celsius vannacht immers aanzienlijk hoger uit dan de voorgaande nachten.

,,Maar wat een geluk. Maar liefst twee dagen regen achter elkaar", zo twitterde Marcel van Dasselaar.
Het waren wel de spreekwoordelijke druppels op een gloeiende plaat. Maar oh, wat waren we er blij mee.Dinsdag trekt een trog van een lagedrukgebied bij IJsland ten zuidwesten van onze regio langs en komen we tijdelijk in iets minder warmere lucht terecht. Deze trog zorgt tijdelijk voor meer bewolking, maar daar valt geen of weinig neerslag uit.

Een rug van hoge druk ligt woensdag boven de Britse eilanden en verplaatst zich donderdag en vrijdag zeer traag van west naar oost over onze omgeving. Boven IJsland is inmiddels een volgend lagedrukgebied gearriveerd, hieruit zal zich vrijdag een hoogtelaag afsnoeren boven de Britse eilanden. Deze zal volgende week zaterdag tezamen met een frontaal systeem over Nederland trekken in zuidoostelijke richting.

Dinsdag is er door deze weersontwikkelingen een kleine kans op een bui in de avonduren, maar op de meeste plaatsen in het Groene Hart blijft het droog. Aanstaande zaterdag is er eveneens een zeer kleine kans op neerslag. Op de andere dagen blijft het droog.

Dinsdag wordt de warmte enigszins getemperd, maar met maxima van circa 25 graden in de middagen blijft het zomers warm.

De bewolking is met name dinsdag en woensdag flink vertegenwoordigd, maar de kans op een regenbui is klein. De grootste kans op een beetje neerslag is in de avonduren. De wind is noordwestelijk en zwak, soms even matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Donderdag en vrijdag is het vrij zonnig en vertoont de temperatuur weer een licht stijgende lijn. Ook dan is de wind noordwestelijk en zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

In het aanstaande weekend wordt het volgens de laatste computerberekeningen bij en westelijke wind iets koeler met 23 of 24 graden. Het is dan wisselend bewolkt bij een zwakke tot matige westelijke wind (2 tot 3 Beaufort).

Na het aankomend weekend wordt het opnieuw hoogzomers en blijft het nog steeds kurkdroog. Met temperaturen van 28 of 29 graden gaat de temperatuur weer richting tropische waarden. De wind waait zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) uit richtingen tussen west en noord.

Mogelijk gaat juli 2018 tropisch eindigen met temperaturen ver boven 30 graden Celsius, maar dit is nog niet helemaal onzeker!


Foto: Digitaal Dagblad