Gure najaarsdag met temperaturen van maximaal 4 graden

mainImage
Gure najaarsdag met temperaturen van maximaal 4 graden

Het is een gure dag met maxima tot 4 graden. In de loop van de middag neemt de kans op neerslag toe. De dag begint droog, maar overwegend bewolkt. Er waait een koude vrij krachtige oost- tot noordoostenwind, waardoor het kouder aanvoelt dan het is. De tweede helft van de week zal ook koud verlopen, maar het blijft wel op de meeste plekken droog. De zon zal vanaf woensdag ook iets vaker te zien zijn. Het kan in de nachten licht gaan vriezen.
Dinsdag wordt een koude najaarsdag. De noordoostenwind is matig, soms tot vrij krachtig, windkracht 4 à 5 Beaufort. De bewolking overheerst opnieuw, maar neerslag valt er ook nu waarschijnlijk niet uit de bewolking. Als er neerslag valt blijft het beperkt tot enkele spatten. Soms breekt de zon even door, maar dit is over het algemeen kortstondig van aard. Het wordt circa 4 graden Celsius in de omgeving van Gouda, maar de wind maakt het ronduit waterkoud en veroorzaakt gevoelstemperaturen rond -2 graden Celsius. Vanaf dinsdagavond neemt de kans op een vlokje (smeltende) sneeuw toe.

Woensdag wordt het zowaar een tikkeltje winters. Een gebied met neerslag (lichte intensiteit) trekt over het land en de zon blijft de gehele dag achter een dik wolkenpakket verscholen. In het Groene Hartgebied valt de neerslag in de vorm van smeltende sneeuw. Omdat het aardoppervlak nog relatief warm is blijft de sneeuw niet liggen. Waarschijnlijk gebeurt dit wel tijdelijk in de vroege ochtend of in de avond. De straffe oostenwind neemt in de loop van de dag in kracht af. De maximumtemperatuur ligt rond 4 graden Celsius in Gouda. Tijdens intensievere sneeuwval kan de temperatuur tijdelijk dalen tot een graad boven het vriespunt.

Donderdag en vrijdag blijft het licht winters. Er is een mix van zon en wolkenvelden en er waait een koude oostenwind, matig van kracht (3 Beaufort). De middagtemperatuur ligt om en nabij 5 graden Celsius. Lokaal valt er donderdag nog een natte sneeuwbui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog in het Groene Hartgebied. In de nacht naar donderdag vriest het op uitgebreide schaal licht. Lokaal kan de temperatuur in de nacht naar vrijdag tijdens brede opklaringen naar -3 graden Celsius dalen.

In het volgende weekend blijft het vrij koud met temperaturen rond het vriespunt in de nacht en maximaal een graad of 6 overdag. Volgende week zaterdag is het overwegend bewolkt. Ook zondag is het bewolkt. Op beide weekenddagen waait er een zwakke tot matige oostenwind, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Na volgend weekend blijft het hoogstwaarschijnlijk te koud voor de tijd van het jaar. De minima schommelen rond het vriespunt, de maximumtemperaturen komen iets lager uit met 4 graden Celsius. De bewolking gaat in de loop van maandag 26 november weer plaats maken voor een zonniger weertype. De wind waait volgens de laatste computerberekeningen uit noordoostelijke richtingen.


Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


 

 


Foto: Digitaal Dagblad