Grijze start met in de middag zon

mainImage
Grijze start met in de middag zon

Vrijdag begint fris met mist en laaghangende bewolking. In de ochtend lost dat op en wordt het vrijwel overal zonnig, met temperaturen tussen de 8 en 11 graden. De gevoelstemperatuur kan op vrijdagochtend rond of onder het vriespunt liggen. Regionaal kan er dichte mist voorkomen, maar dat lost in de middag vrijwel overal op. In de nacht van vrijdag op zaterdag dalen de temperaturen en kan het lokaal zelfs een beetje gaan vriezen. De kans op mist is klein. Zaterdag begint dan ook zonnig, met temperaturen tussen de 7 en 9 graden. Dat zijn normale waarden voor de tijd van het jaar. De wind steekt iets op, maar is nog steeds matig. In de nacht van zaterdag op zondag koelt het flink af en wordt het koud met op grote schaal 1 tot 4 graden vorst.
Vrijdag start de daglichtperiode met (dichte) mist en zal het geruime tijd duren voordat de zon doorbreekt. Na het oplossen van de mist zal de rest van de dag zonnig verlopen. Het wordt maximaal 8 graden Celsius. De zwakke zuidooster (windkracht 2 Beaufort) krimpt in de loop van de dag naar oost en wordt matig, windkracht 3 Beaufort.

In het aankomend weekend wordt met een oostelijke wind drogere lucht naar onze regio aangevoerd. Daarmee is de kans op vorming van mist vrijwel nihil en wordt het geleidelijk kouder. Zaterdagmiddag is het met veel zonneschijn nog circa 8 graden Celsius in het Groene Hartgebied. Zondag wordt het 6 graden Celsius  en verloopt de dag wisselend bewolkt met in de middag de meeste zon. In beide weekendnachten komt het op uitgebreide schaal tot lichte vorst op waarnemingshoogte (1,50 meter).

Volgende week waait er een koude (noord)oostenwind en liggen de middagtemperaturen rond 5 graden Celsius. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur in de middag rond of een fractie boven het vriespunt en in de ochtend ruim onder het vriespunt. In de nachten vriest het op uitgebreide schaal licht in de Goudse regio. Het blijft volgende week waarschijnlijk de gehele week droog. Daarbij is het soms zonnig, maar er zijn ook regelmatig wolkenvelden. Later in de week neemt de neerslagkans een licht toe. Omdat de lucht koud is, zou de neerslag zomaar in de vorm van (smeltende) sneeuw kunnen vallen!Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad