Grijze dag met af en toe wat regen

mainImage
Grijze dag met af en toe wat regen

Woensdag begon herfstig met bewolking en lichte regen. De noordwestenwind is matig en aan zee soms vrij krachtig. De temperaturen zijn zacht voor de tijd van het jaar met 14 graden in het oosten tot 17 in het westen. In de middag blijft de bewolking hangen, maar kan ook de zon op sommige plaatsen doorbreken.

Vandaag neemt de naar noordwest draaiende wind geleidelijk in kracht af en wordt in de loop van de dag zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. De bewolking blijft overheersend, maar soms weet de zon voor langere tijd door te breken. In het Groene Hartgebied blijft het zo goed als zeker droog. De temperatuur ligt met circa 14 graden Celsius rond de normale waarde voor de tijd van het jaar.

Morgen en vrijdag verandert er nauwelijks iets aan het regionale weerbeeld. De bewolking blijft overheersend en sporadisch breekt de zon kortstondig door. Donderdag blijft het bij ons in het westen van Nederland overwegend droog, maar vrijdag kan er een kleine hoeveelheid regen vallen. De maximumtemperatuur is circa 13 graden Celsius en de noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5 Beaufort.

In het aankomend weekend wordt het gevoelig kouder. De middagtemperatuur daalt naar circa 10 graden Celsius en waarschijnlijk neemt de wind in kracht toe.

Zaterdag en zondag is de neerslagkans zeer klein en het blijft overwegend bewolkt.In de nacht naar zondag gaan wij weer van zomertijd naar wintertijd! De klok wordt weer een uur teruggezet, van 03.00 uur naar 02.00 uur!

Maandag en dinsdag neemt in de nachten de kans op vorst aan de grond toe tijdens brede opklaringen. Op waarnemingshoogte (1,50 meter) daalt de temperatuur in de nachtelijke uren naar +1 à +2 graden Celsius. Overdag is het volgens de recenste lange termijnverwachting wisselend bewolkt en neerslag wordt niet verwacht. De maxima liggen dan rond een frisse 8 graden Celsius. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort en waait maandag uit noordoostelijke richtingen. Dinsdag en woensdag is de wind oostelijk, de windkracht blijft onveranderd zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Volgende week woensdag en donderdag wordt het gevoelig warmer. Dit wordt veroorzaakt door een uitdiepend hoogtelaag boven de Atlantische Oceaan die in de richting van Marokko koerst en voor een langgerekte zuidelijke stroming naar de Benelux zorgt. De tropische continentale lucht zorgt rond de maandwissel van oktober naar november voor bovennormale maximumtemperaturen. De berekende middagtemperaturen (maximumtemperaturen) liggen volgens de laatste prognose tussen 15 en 17 graden Celsius. Normaal voor de tijd van het jaar is 12 graden Celsius. De wind is zuidelijk en boven onze regio overwegend zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad