Gouwenaars lopen Vierdaagse voor stichting Kans Tegen Kanker

mainImage
Gouwenaars lopen Vierdaagse voor stichting Kans Tegen Kanker

De Vierdaagse in Nijmegen is in volle gang en er zijn heel wat regiogenoten die de warmte deze week trotseren. Zo ook Bart van der Harst uit Gouda, die samen met zijn vrouw op pad is.

Het echtpaar loopt niet alleen vanwege het Vierdaagse-virus dat zij naar eigen zeggen hebben opgelopen, maar ook voor een goed doel. ,,Wij lopen voor de stichting Kans Tegen Kanker", vertelt Van der Harst. ,,De stichting werd een jaar of vijf geleden in Gouda opgericht, door een goede vriend van ons die inmiddels zelf is overleden aan de ziekte."
Die vriend van Bart wilde de laatste jaren van zijn leven graag doorbrengen in het buitenland. De verzekering wilde dat niet betalen. Dus moest die vriend het verblijf zelf financieren. ,,Hij kwam veel mensen tegen die hetzelfde wilden, maar het niet konden betalen. Toen heeft hij de stichting opgericht. Voor de meesten betekent het toch nog een paar jaar kwaliteit van leven kunnen ervaren."
Extra beladen

De Vierdaagse is voor Bart dit jaar extra beladen omdat vorige week een bestuurslid van de stichting is overleden aan kanker. ,,We hebben afscheid van haar genomen en lopen nu hier voor haar. Voor Letty."


Ondanks dat de gebeurtenissen er aardig hebben ingehakt, blijft Bart positief. ,,Het feit dat je hier nog mag lopen, nog kunt lopen... Het laat je de waarde van het bestaan zien. Gewoon simpel wandelen met zoveel blije mensen om je heen. Dat is een positief gevoel."

Foto: Digitaal Dagblad