Goudse Stadsdichter-tatoeage-actie wordt 'landelijk dingetje'

mainImage
Goudse Stadsdichter-tatoeage-actie wordt 'landelijk dingetje'

'Wil jij een gedicht op je lijf laten tatoeëren?' zo vroeg de redactie van het Gouds Dagblad maandag in een item aan onze lezers en volgers. We kregen veel reacties en navolging. Inmiddels wordt het volgens de Goudse Stadsdichter Pieter Stroop van Renen ,,een landelijk dingetje..."
De actie is op poten gezet na het voorbeeld van de Antwerpse stadsdichter Maarten Inghels. Inghels schreef een gedicht en zocht tien mensen die elk een versregel lieten tatoeëren. Al deze mensen belichaamden samen een gedicht. Foto's en verhalen completeerden dit project.

Stadsdichter Pieter Stroop van Renen gaat het idee en voorbeeld van Inghels volgen en dit in 2019 in Gouda doen. Naar het idee van Inghels zoekt stadsdichter Pieter Stroop van Renen tien Gouwenaars die gezamenlijk een gedicht op hun lijf laten tatoeëren, met ieder een versregel. Wie meldt zich in Gouda aan?,,Voor de rest van je leven verbonden in poëzie en met tien anderen. Wie doet er mee in Gouda?", zo roept de stadsomroeper geïnteresseerden op. De stadsdichter heeft al vele aanmeldingen binnen. ,,Een tatoeëerder in Gouda is reeds gevonden. Die is natuurlijk voor de aanmelders gratis. We zorgen er ook voor dat de regels op de foto gaan, als prachtig aandenken...", aldus Stroop van Renen.

In Antwerpen meldden zich 600 mensen aan. ,,Binnenkort starten we de Goudse campagne. En dan wordt ook het gedicht bekend. Tien mensen door een gedicht verbonden! Ontzettend mooi om te doen..."
Foto: Digitaal Dagblad