Goudse fotograaf Hans Tibben maakt mooiste beeld van Something Blue

mainImage
Goudse fotograaf Hans Tibben maakt mooiste beeld van Something Blue

Het jaarlijkse lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven heeft vorige week zo’n 750.000 belangstellenden getrokken. Het evenement waarin kunst, technologie, design en licht worden gecombineerd werd dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd. Evenals voorgaande jaren was in het centrum van de stad een 5 kilometer lange looproute uitgestippeld die langs de vele lichtkunstprojecten voerde.

Voor het eerst organiseerde het festival een fotowedstrijd op Instagram. De organisatie zocht het mooiste beeld van Something Blue van Kari Kola. Hans Tibben uit Gouda was volgens het festival en de kunstenaar zelf daar het beste in geslaagd.De winnaar, ook gekozen door de kunstenaar zelf, is Hans Tibben. Deze foto wordt gepubliceerd op alle kanalen van GLOW. Kari: "I'm choosing this beacuse of the total atmosphere in the picture, it's complete
story. Watching light art gives a meaning, to go closer, to see more and to search for the light."

De blauwe skyline van Eindhoven was zelfs zichtbaar vanuit Retie België, zo’n 40 km verderop. De lucht zorgde voor prachtige bijzonder foto’s. Zelfs vanuit het vliegtuig zijn er beelden voorbij gekomen van het lichtproject.

Grote favoriet bij het publiek was het lichtkunstproject 'Something Blue’ van de Finse lichtkunstenaar Kari Kola, dat de skyline van de stad iedere avond in een diep blauw en paars licht zette. Andere grote publieksfavorieten warende projecties op de Lichttoren (Tower of Light, uit Eindhoven) en de Catharinakerk (Confluence, uit Portugal). Naast de grote internationale lichtkunstwerken, waren veel projecten te zien van Eindhovense designers, kunstenaars en technici.

Vorig jaar trok het festival 740.000 bezoekers. In 2019 vindt GLOW Eindhoven plaats van 9 tot en met 16 november.


Foto: Digitaal Dagblad