Goudse coureur Guido Meindertsma in Solar Team

mainImage
Goudse coureur Guido Meindertsma in Solar Team

Solar Team Twente, met de 21-jarige Guido Meindertsma uit Gouda,  doet aankomend weekend (van 21 tot en met 23 september), deel aan de iLumen European Solar Challenge (iESC) op Circuit Zolder in België.


Solar Team Twente is twee jaar geleden Europees kampioen geworden met RED One. Deze editie zal het solarteam  er alles aan doen om deze titel te verdedigen. Dit doen zij door niet met één, maar met twee zonneauto’s deel te nemen, RED One en RED Shift. Aankomend weekend zal de eerste keer zijn dat beide zonneauto’s aan dezelfde race deelnemen.


Liefde voor racen
De 21-jarige Guido Meindertsma uit Gouda zal dit weekend als coureur van RED Shift te zien zijn. Meindertsma is in het solarteam verantwoordelijk voor de aerodynamica van de zonneauto. Van jongs af aan heeft Meindertsma al interesse voor racen: ,,Op mijn zesde stapte ik voor het eerst op een racefiets en speelde ik de eerste racespelletjes op de computer. Deze liefde voor racen is sindsdien alleen maar toegenomen.”


Ervaring
In Enschede is Meindertsma lid geworden van studentenkartvereniging A la Kart. Hier heeft Meindertsma de nodige ervaring opgedaan. Deze ervaring zal hij zeker inzetten tijdens de race op Circuit Zolder.


Meindertsma zal het racen afwisselen met Mariska Bos, Nikki van de Rijdt en Arthur Kambartsumjan.


Circuit Zolder is vrij toegankelijk voor publiek. De start van de 24 uurs race is zaterdag 22 september om 13u00.


Foto: Digitaal Dagblad