Gouds jeugdlintje voor Asmae, Jason, Joost en Youssra

mainImage
Gouds jeugdlintje voor Asmae, Jason, Joost en Youssra

Asmae, Jason, Joost en Youssra hebben op vrijdag 16 november van wethouder Corine Dijkstra in Het Oude Stadhuys het Gouds jeugdlintje uitgereikt gekregen. Een waardering voor kinderen en jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de Goudse samenleving.

Het jeugdlintje in de vorm van een Goudse ster wordt jaarlijks op of nabij de Dag van de Rechten van het Kind uitgereikt. Er zijn twee categorieën: kinderen tot 12 jaar en jongeren van 13-23 jaar. Dit jaar worden er vier Goudse Sterren uitgereikt aan Asmae Amaddaou (17 jaar), Jason Hamilton (20 jaar), Joost van Zutphen (20 jaar) en Youssra El Messaoudi (16 jaar).
Voor hen de gewoonste zaak van de wereld
Zelf halen deze betrokken jongeren vaak hun schouders op en vinden het 'de gewoonste zaak van de wereld'. De gemeente Gouda is trots op jonge inwoners die een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen. Denk aan een jongere die zich inzet voor zijn/haar omgeving, een actie opzet voor een goed doel, een lastig onderwerp bespreekbaar maakt of een hele bijzondere prestatie heeft geleverd. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.

Beoordeling door jury
Een deskundige jury bekijkt en weegt de voordrachten. Deze jury bestaat uit de voorzitter Marion Suijker (voormalig wethouder en ereburger van Gouda), Daniëlle de Bruijn, (Olympisch kampioen waterpolo), Aafke van Leeuwen (tweevoudig wereldkampioen Jiu Jitsu Fighting) en Anita Ootjers (Gouda Bruist).

Korte omschrijving van de kandidaten:

Asmae Amaddaou
Ze helpt al twee jaar lang drie keer per week bij de huiswerkbegeleiding van steunpunt OOG in het Nelson Mandelacentrum. Streng maar rechtvaardig overhoort ze de leerlingen. Ze stimuleert en moedigt aan. Zij is een goed rolmodel voor de kinderen: kansen pakken en aan de toekomst werken, doorzetten en niet opgeven. Ze is zelfverzekerd, met humor, positief, zorgzaam, alert, ziet wat er moet gebeuren en neemt daarin de leiding.

Jason Hamilton
Hij is al twee jaar wekelijks op zondag als leerkracht-assistent bij de Goudse Weekendschool actief. Jason denkt actief mee met het programma wat de kinderen aangeboden wordt, om het zo leerzaam mogelijk te maken. Hij ondersteunt de leerkracht waar nodig of hij is zelfstandig met de groep aan het werk. Met enthousiasme staat Jason altijd voor de leerlingen klaar, hij kan out-of-the-box denken en weet van aanpakken. De lessen van de Goudse Weekendschool zijn bedoeld voor gemotiveerde kinderen van 10-14 jaar uit Gouda, die van huis uit wat minder kansen hebben zich te ontplooien. Ze krijgen op zondag les van mensen die met enthousiasme vertellen over hun beroep. Kinderen die meedoen ontdekken de wereld, krijgen meer zelfvertrouwen, zicht op hun eigen talenten en hun binding met de (Goudse) samenleving neemt toe.

Joost van Zutphen
Hij is een buitengewoon enthousiaste, actieve en veelzijdige vrijwilliger van AV (Atletiek Vereniging) Gouda. Hij is trainer, zit in de organisatiecommissie voor sociale activiteiten, is speaker bij wedstrijden en verzorgt het geluid. Deze activiteiten zijn belangrijk voor de vereniging. De vereniging is een samenleving in het klein die door mensen als Joost draaiende gehouden wordt waardoor veel sporters en jeugdige atleten plezier, voldoening en waardering voelen in hun activiteiten. Joost is daarin een belangrijke persoon. Hij is goud waard voor de vereniging.

Youssra El Messaoudi
Al twee jaar helpt ook zij drie keer per week bij huiswerkbegeleiding van Steunpunt OOG. Ook nu ze in de examenklas zit, komt ze trouw. Ze is rustig, geduldig, zorgzaam en kan alle vakken goed uitleggen. haar leerlingen halen goede cijfers en nemen het huiswerk serieus. De begeleidsters zijn een rolmodel voor de leerlingen


Foto: Digitaal Dagblad