Gouda Oost opent uitdagende natuurspeeltuin

mainImage
Gouda Oost opent uitdagende natuurspeeltuin

In Gouda Oost zijn wel speeltuintjes, maar er is geen uitdagende natuurspeeltuin. De Werkgroep Spelen in Oost heeft zo’n speelterrein nu gerealiseerd. Burgemeester Milo Schoenmaker en kinderwethouder Hidde van der Ligt openen zaterdag het kersverse natuurspeelterrein in Gouda Oost. Iedereen is welkom. De officiële opening begint om 10u00 en duurt tot ongeveer half 11. En daarna..... lekker SPELEN!
De natuurspeelplaats is een initiatief van Loes Ostendorf, tot voor kort leerkracht bij basisschool Wereldwijs. Leerlingen vertelden haar dat er in de buurt niets voor hen te doen was. Zo ontstond het plan om daar met de aanleg van een avontuurlijke speeltuin verandering in te brengen.

,,We kregen toestemming van de gemeente om de driehoek tussen de Voorwillenseweg, de flat aan de Bleisstraat en de Han Hollanderweg hiervoor te gebruiken. En, net zo belangrijk, we hebben heel veel enthousiaste buurtbewoners, kinderen (en hun ouders) die hebben willen meedenken en meewerken. En het benodigde geld om alles te kunnen betalen, hebben we ook bij elkaar gekregen!", aldus de woordvoerster van De Werkgroep Spelen in Oost.


Gewenst resultaat: Een avontuurlijke speeltuin, waar je kan klimmen en klauteren. Waar je kan spelen met water en zand, waar je verstoppertje kan doen tussen de bomen en struiken. Je kan je daar verwonderen over de vogels die daar leven en over de beestjes in het water. Je kan ook komen helpen als er gewerkt moet worden in het groen. Met takken sjouwen, bladeren harken, noem maar op. Als je jonger bent dan 8 jaar is het handig als je vader of moeder meekomt. Die kan daar op een bankje een praatje maken met andere ouders en buurtbewoners.


Ingangen: achter de flat aan de Bleysstraat/Gedenklaan en achter de flat aan de Han Hollanderweg/Marathonlaan.
Foto: Digitaal Dagblad