Gouda lijkt winnaar van NS-dienstregeling 2019

mainImage
Gouda lijkt winnaar van NS-dienstregeling 2019

Vooral Randstad profiteert van NS-dienstregeling 2019.  118 nieuwe sprinters, betere verbindingen tussen Amsterdam en Rotterdam, dagelijks twee Thalyssen naar Disneyland. Zo ziet het nieuwe NS-rooster voor 2019 eruit, dat zondag 9 december van start gaat. Gouda lijkt de winnaar. IC's van en naar Utrecht gaan beter verdeeld over het uur rijden.

Hoewel de dienstregeling talloze wijzigingen bevat, beklemtonen de spoorwegen dat er voor 98 procent van de reizigers niks tot vrijwel niks verandert. Nieuw zijn verder de 118 verse sprinters, die afgelopen twee jaar door het Spaanse CAF zijn gebouwd. De treinen tellen 20.000 zitplaatsen en hebben toiletten, stopcontacten en usb-poorten aan boord.

Vooral in de Randstad verandert het nodige. In het nieuwe rooster gaat de IC Direct tussen Amsterdam en Rotterdam vijf keer per uur over het HSL-spoor rijden in plaats van vier. Een andere opvallende verandering is dat de Thalys vanuit Amsterdam vanaf april niet langer stilhoudt in Rijssel (Lille), maar tweemaal daags gaat rijden naar Disneyland Parijs.


Foto: Digitaal Dagblad