Gouda Cheese Experience gaat augustus 2019 open

mainImage
Gouda Cheese Experience gaat augustus 2019 open

Gouda Cheese Experience gaat augustus 2019 open. Dat werd woensdagavond bekend gemaakt in een overvolle voormalige Arcade Bioscoop waar de ondernemers van de binnenstad een presentatie kregen van de grootse plannen.

De Cheese Experience is een grote attractie op het gebied van kaas in de voormalige bioscoop aan de Agnietenstraat. Bezoekers worden hier ondergedompeld in het beroemde Goudse product en de geschiedenis ervan. Dat gebeurt onder meer via film, interactieve exposities en zogenaamde ontdek-wanden met vragen en natuurlijk komt er een proeverij en een café. Ook de koe kan virtueel worden gemolken en dan krijg je toch een echt glas melk.

https://goudsdagblad.nl/gouda-onderzoekt-nieuwe-publiekstrekker-cheese-experience/

Ondernemers van de binnenstad kregen een presentatie van de grootse plannen voorgeschoteld. ,,Een inspiratievolle avond voor Goudse ondernemers", aldus een van de aanwezigen.

,,Wees zichtbaar, relevant en verleid. Zorg dat je de ‘talk of the town bent". Dat waren enkele oneliners van vastgoedondernemer Ingmar Brenninkmeijer. Hij inspireerde de Goudse ondernemers met een gelikt verhaal over community's, verbinden en samenwerken. De gemeente Gouda roept hij op om wat te doen aan de hoge huren. Ook moet de gemeente goedkope ruimtes creëren, waar jonge ondernemers creatief kunnen ondernemen.Cheese Experience
Brenninkmeijer sprak in de oude bioscoop aan de Agnietenstraat, waar volgend jaar augustus de Cheese Experience van start gaat. Ook dat biedt ondernemers in de stad ‘opportunities’, meent Brenninkmeijer.

Millennials
In het zaaltje vooral veel oud, grijs en blank en dat is spijtig want zijn verhaal gaat over de millennials, jong en allochtoon, die anders leven en denken, maar absoluut niet lui zijn. ,,We moeten jonge mensen inspireren. Denk creatief en out of the box".

Brenninkmeijer noemde een voorbeeld van een kapper, die zijn Amsterdamse salon in de avonduren openstelt voor andere kappers omdat ze de hoge huren niet kunnen betalen en geen eigen zaak kunnen beginnen. Een mooi verhaal en dat kan ook in Gouda, vertelde de entrepreneur.


Foto: Digitaal Dagblad