Geregeld zon en maximaal zo'n 6 graden

mainImage
Geregeld zon en maximaal zo'n 6 graden

Het wordt woensdag maximaal een graad of 6 en het is vrijwel overal droog. De zon schijnt geregeld. In de nacht naar donderdag klaart het op en zal het op verschillende plaatsen licht gaan vriezen. Donderdag is er weer meer bewolking en neemt de kans op neerslag in de loop van de dag toe. In de aanloop naar het weekend wordt het vrijdag iets warmer, met maximaal zo'n 8 graden. Zaterdag neemt de kans op neerslag toe.
Woensdag schijnt de zon van tijd tot tijd, maar komen er ook enkele buien voor. Het wordt circa 6 graden en er waait een matige wind (3 à 4 Beaufort) uit noordelijke richtingen. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur woensdagmiddag maar een fractie boven het vriespunt.

In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen en kan het in onze regio licht vriezen. In de Goudse binnenstad zal de minimumtemperatuur rond het vriespunt uitkomen. Er waait dan een (zeer) zwakke noordenwind, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Donderdag en vrijdag is het een groot deel van de dag vrijwel droog en daarbij is het wisselend bewolkt. Het wordt donderdag circa 6 graden Celsius in de Goudse regio en daarmee is de temperatuur normaal voor de tijd van het jaar. Donderdag waait de wind uit noordelijke richtingen en is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. Vrijdag krimpt de wind naar noordwestelijke richtingen en neemt toe naar matig, windkracht 3 à 4 Beaufort. Het wordt vrijdag iets zachter met 8 graden Celsius op de Goudse thermometers.

In de nacht naar zaterdag en in het volgende weekend is er een grote kans op wisselvallig weer met neerslag en is het overwegend bewolkt. Met maxima van 7 graden en minima enkele graden boven het vriespunt ligt de temperatuur rond of een fractie iets boven de normale waarden voor half januari. De wind is nadrukkelijk aanwezig in het weekend.

Ook na het volgend weekend is er vooralsnog geen 'echt' winterweer op komst, het blijft zacht tot zeer zacht voor de tijd van het jaar. Naast stevige buien is er ook van tijd tot tijd tamelijk veel wind. Deze sterk wisselvallige periode kan het wel eens tot eind januari volhouden. Rond de maandwissel is de eerste serieuze kou-inval van deze winter mogelijk.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad