GarenspinnerijAcademie start nieuwe serie

mainImage
GarenspinnerijAcademie start nieuwe serie

Een jaar geleden begonnen docenten Suzan Schuttelaar (zie frontfoto) en Ruud Verkerk hun samenwerking in de vorm van de GarenspinnerijAcademie. Deze unieke cursus duurt 3 jaar zodat je alles leert wat nodig is om een goed werk te maken. Een klassieke scholing in de Garenspinnerij! Wegens succes start er een nieuwe serie van 3 jaar. Schrijf je nu in voor de introductiecursus (3 lessen) en ontdek of het ook voor jou iets is.
Marjolein van Willigen, een van de cursisten, schildert hieronder haar eerste ervaringen:

'Eerste GarenspinnerijAcademie jaar'

Er is nu ongeveer een half jaar verstreken van mijn deelname aan de cursus GarenspinnerijAcademie. Deze cursus heb ik via internet gevonden. Omdat het toch over een langere cursusperiode gaat dan normaal, namelijk drie jaar, heb ik eerst meegedaan aan de introductiecursus.

Wat mij direct positief opviel, tijdens deze introductie, is het verschil in aanpak van beide docenten. Voor mij fijn om op deze manier meteen al te ervaren dat schilderen en tekenen iets heel persoonlijks is, waar ik op mijn eigen manier mee om kan gaan. Er wordt door de docenten rekening gehouden met mijn mogelijkheden (niveau) en vanuit een positieve benadering geprobeerd om me beetje bij beetje verder te helpen.

Beide docenten zijn heel gedreven, ervaren en deskundig. Vooraf werd ons gevraagd wat onze verwachtingen zijn en wat we hopen te leren. Bij de opzet van de cursus is hiermee rekening gehouden. Inhoudelijk vind ik het een degelijke cursus. Het creëren van diepte en het aanbrengen van schaduw zijn bijvoorbeeld al aan bod geweest. Ook hebben we (ver-) houdingen en werken in een flow geoefend: niet nadenken maar doen. Oefening baart kunst. In dit half jaar heb ik al veel geleerd.

Het niveau van de cursisten doet er niet toe. Wat wel belangrijk is dat er de behoefte is om iets te leren. De sfeer in de groep is ontspannen, gezellig maar dus ook heel serieus. Wat verteld wordt door de docent helpt om me beter te leren uitdrukken en dat wil ik niet missen, net als mijn cursusgenoten.

Het gebouw en lokaal waarin we werken is mooi, licht en ruim. Materialen zijn te koop in het winkeltje waar je ook terecht kunt als je iets wilt drinken of eten. Betalen kan per pin. Het gebouw is goed te bereiken met de fiets, scooter en auto. Er is een ruime parkeerplaats naast het gebouw. Of er een lift in het gebouw is weet ik niet. De ruimte waar de cursus wordt gegeven ligt op de eerste verdieping.

Binnenkort is er een mogelijkheid om een werk te exposeren. Hiervoor wordt alles geregeld door de docenten. Ook zijn er regelmatig bezoeken aan kunstenaars, ateliers en musea om ons als cursisten te inspireren.

Kortom: ik ben erg tevreden en blij dat ik aan deze cursus ben begonnen.

Zie ook www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl/zomeracademie_workshops_in_juni

 


Foto: Digitaal Dagblad