Gouds Dagblad | 'Gans is het ultieme scharrelvlees'

'Gans is het ultieme scharrelvlees'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Ganzen horen bij Zuid-Holland. De combinatie van natuurgebieden, landbouwgronden en water maakt dat onze provincie een aantrekkelijk leefgebied is voor deze watervogels. Het aantal ganzen in Zuid-Holland is de afgelopen jaren dan ook flink gegroeid. Soms leidt dat tot spanningen tussen mens en dier en dat roept ook vragen op.

De aanpak van de provincie Zuid-Holland ten aanzien van ganzen maakt veel emoties los. Via een serie korte filmpjes op haar website www.zuid-holland.nl/ganzen toont de provincie de verschillende invalshoeken op het ganzenbeleid, zoals dat van de boswachter, de akkerbouwer en de jager. De provincie wil hiermee een evenwichtige bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie.

Deze week is chef-kok André Hemerik van het Goudse restaurant Buiten, Eten en Drinken aan de beurt: ,,De gans heeft een prachtige mooie wildsmaak. Een wild-gevogelte smaak. Maar de gans willen we liever niet eten en dat vind ik ontzettend zonde, want we hebben er te veel en weggooien is ook weer zo wat.”

https://www.youtube.com/watch?v=jKmb1TKFe7s&feature=youtu.be

Meer informatie: www.zuid-holland.nl/ganzen


Foto: Digitaal Dagblad