Gaat Gouda ook overstag?

mainImage
Gaat Gouda ook overstag?

De winkels in Waddinxveen mogen op zondagmiddag open, de hondenbelasting wordt afgeschaft, de woonlasten voor de inwoners gaan niet omhoog en de ondernemers krijgen een lagere onroerendezaakbelasting (ozb). Dat is een greep uit het coalitieakkoord ‘Samen verantwoord vernieuwen’ dat VVD, D66, Weerbaar Waddinxveen en PvdA/GroenLinks na twee maanden onderhandelen hebben gesloten.

In de coalitie ontbreken PCW en CDA. Beide christelijke partijen zijn buiten spel gezet, omdat het tijd zou zijn voor verandering. ,,Te lang heeft een minderheid van conservatieve krachten het beleid bepaald in onze gemeente’’, zei fractievoorzitter Albert Grooten (D66) in verkiezingstijd.

Waar de openstelling van winkels op zondag lange tijd taboe was in Waddinxveen, krijgen ondernemers nu de vrijheid zelf de openingstijden van hun winkels te bepalen. Daardoor kan er ook op zondagmiddag worden gewinkeld. De coalitie belooft met een plan van aanpak te komen om de leegstand van winkels tegen te gaan. In de komende vier jaar valt er een besluit over de toekomst van de zes kleinere winkelstrips.Gaat nu eindelijk ook het (nieuwe) gemeentebestuur van Gouda overstag?
De S.O.G. heeft enige weken geleden nog een brief naar alle partijen gestuurd met daarin de oproep om ondernemers zelf te laten beslissen of ze op zondagen open willen of niet.
Dat nu buurgemeente Waddinxveen wel de zondagssluiting afschaft, geeft hier in de Goudse binnenstad de hoop nieuw leven dat dit onder de nieuwe coalitie ook hier gaat gebeuren.

Bron: S.O.G.


Foto: Digitaal Dagblad