Free Music draait al weer 50 jaar mee...

mainImage
Free Music draait al weer 50 jaar mee...

Free Music High Fidelity, de bekende platenzaak aan de Turfmarkt 12, bestaat vandaag (1 augustus 2018) op de kop af 50 jaar.Free Music is sinds 1968 vooraanstaand leverancier van muziek en hi-fi geluidsapparatuur. Sinds 1989 is de winkel gevestigd aan de Turfmarkt, in het historische centrum van Gouda. De muziekcollectie omvat een zeer breed muziekspectrum met een uitgebreide keuze aan onder meer rock- en popmuziek, jazz en klassiek en een mooie vinylcollectie. Trots is Free Music op de benoeming van vijfde beste platenzaak van Nederland volgens www.platendraaier.nl.

Daarnaast biedt Free Music High Fidelity sinds 1975 een hoogwaardige collectie hi-fi geluidsapparatuur en beschikt over aparte luisterruimtes.

Zelf staat Free Music High Fidelity uiteraard ook stil bij dit lustrum. Zoals met de onderstaande tekst en bedankbrief van eigenaar Cornelis de Keizer. Een schrijven waarin Cornelis ook nog wat te wensen heeft.

Lieve mensen,

Het is vandaag een halve eeuw geleden dat onze winkel werd opgericht en dat vieren wij (in kleine kring).

Het zijn bewogen tijden geweest in deze laatste 6 decennia van de muziekgeschiedenis en onze winkel in het bijzonder.

Veel ups en downs, te veel om te benoemen. Heb veel trends zien komen en weer zien gaan.

In deze tijd ben ik heel veel mensen dankbaar, medewerkers/vrijwilligers, leveranciers, klanten, vrienden en al die artiesten/muzikanten die bij ons belangeloos kwamen spelen tijdens onze befaamde instores.

Dit geldt uiteraard ook voor de mensen die niet meer onder ons zijn.

In het bijzonder wil ik danken onze oprichter en mijn inspirator Lex Harding, Pieter van Bodegraven eerste werknemer (1968) en vertrouwensman, Ton Havenaar 22 jaar bevlogen in dienst geweest, Will de Jong † veel van geleerd en Patricia van Dam reeds 18 jaar onze huidige frontvrouw muziek.

En last but not least mijn lieve vrouw Helma (Nederend), al meer dan 35 jaar inspirerend aan mijn zijde. Zij houdt mij bij de les.

Zonder deze mensen was het zeker niet gelukt.

Naar de toekomst gaan wij voor het Koninklijk 'Hofleverancierschap', maar dat duurt nog even...

In dit jubileumjaar komen er nog festiviteiten, waarover later meer.

Groet, Cornelis de Keizer


| Foto: Digitaal Dagblad