Floris Wever (21) verongelukt in Thailand

mainImage
Floris Wever (21) verongelukt in Thailand

Een 21-jarige Bodegraver Floris Wever is in Thailand door een verkeersongeluk om het leven gekomen. Hij overleed woensdag aan zijn verwondingen na maandag te zijn aangereden door een vrachtwagen.

Wever was met een goede vriend op vakantie in Thailand. De laatste dagen waren zij in het bergachtige noorden in de stad Pai, populair bij rugzakreizigers. Ze huurden, zoals veel toeristen daar, scooters om de omgeving te verkennen. En zoals veel andere toeristen voor hen, kregen ze een ongeluk.

De twee vrienden reden afgelopen maandag met gehuurde scooters over de weg toen de Bodegraafse student op een rustige weg in een onoverzichtelijke bocht in botsing kwam met een vrachtwagen. Dit door een bocht iets te ruim te nemen.

Wever raakte zwaargewond en werd overgebracht naar een lokaal ziekenhuis. Daar konden artsen weinig voor hem betekenen. Wever werd vervolgens per ambulance, een rit die zo'n vier uur duurde, overgebracht naar een groot ziekenhuis in Chiang Mai, een stad zo'n 700 kilometer ten noorden van Bangkok.  In het grotere ziekenhuis constateerden de artsen dat Wever hersendood was. Ze hielden hem in coma en kunstmatig in leven totdat zijn ouders uit Nederland waren overgekomen. In het bijzijn van zijn ouders is Floris Wever daar woensdagochtend overleden.

Zijn ouders zijn in Bangkok en hebben contact met de Nederlandse ambassade die hen bijstaat, zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Wever speelde hockey bij het eerste elftal van Hockeyclub Alphen (HCA).


Foto: Digitaal Dagblad