Feestelijke start zomerconcertserie op carillon Sint Janstoren

mainImage
Feestelijke start zomerconcertserie op carillon Sint Janstoren

De jaarlijkse zomerconcertserie op het carillon van de Goudse Sint Janstoren start op maandagavond 9 juli om 20u15. Iedere week tot eind augustus bespelen beiaardiers uit binnen- en buitenland de klokken van het historische Hemony carillon.

Het concert is al wandelend gratis te beluisteren in de hele binnenstad. Voor de echte liefhebbers is de tuin bij het museum aan Achter de Kerk open, daar zijn ook programmaboekjes gratis verkrijgbaar. In de museumtuin even weg uit de hectiek van alledag, onder de bronzen klanken van het uit de 17-de eeuw afkomstige carillon in de Sint Janstoren, genieten van zomerse klanken.
Het eerste concert is op maandagavond 9 juli vanaf 20u15. Op het Goudse marktplein is een feestelijk openingsconcert: Compositie ‘Bell Moods’ van Boudewijn Zwart. Met medewerking van Toonkunst Gouda o.l.v. Leo Rijkaart, Martin van Broekhoven (piano), Nederlands Torenmuziek Ensemble en Boudewijn Zwart (reizende beiaard).

De concertserie loopt door elke maandagavond 27 augustus.

Over Boudewijn Zwart
Boudewijn Zwart studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinck-conservatorium te Amsterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Hij is in meerdere plaatsen stadsbeiaardier. Daarnaast is hij werkzaam als organist, pianist en componist. Hij is directeur van het Carillon Instituut Nederland en president van de internationale organisatie 'Eurocarillon'. Hij verraste de beiaardwereld met het ontwerp en de aanschaf van zijn eigen rijdende beiaard (50 klokken met een totaalgewicht van 3000 kg), dat zowel voor concerten binnen als concerten in de openlucht te gebruiken is. Onder de titel 'Bell Moods' reist hij door heel Europa. Last but not least: hij is een trotse opa van drie kleinkinderen.


Foto: Digitaal Dagblad