Combinatiebezoek film en tentoonstelling
Juist de combinatie van de nieuwe versie van de Fabeltjeskrant in de bioscoop en de historie van de populaire tv-serie getoond in de tentoonstelling maakt dit tot een mooi combinatiebezoek. Iedereen die naar de film De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen is geweest, krijgt op vertoon van het bioscoopkaartje voordeel op de toegang tot de tentoonstelling.

Fabeltjesland: een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant brengt een hommage aan het best bekeken Nederlandse kinderprogramma ooit: de Fabeltjeskrant. Meer dan 40 originele poppen die ooit gebruikt werden voor de televisieserie, worden getoond. Daarnaast wordt de ontstaansgeschiedenis en maatschappelijke kant van de Fabeltjeskrant verteld aan de hand van historische verhalen van een club Rotterdamse vrienden in oorlogstijd. De tentoonstelling is ook voor kinderen intrigerend en uitdagend. Naast het maken van een korte stop-motion Fabeltjes-scène, kunnen bezoekers wandelen door het Dierenbos.

Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant is tot en met 13 januari in LP2 op de Wilhelminapier te bewonderen en is een co-productie van Bureau Vermaeck, Theo Braams Projecten en ©De Levita Productions B.V. & Rubinstein Pictures B.V.

Informatie & kaartverkoop: Fabeltjesland.nl

Facebook: Fabeltjesland
Instagram: Fabeltjesland