Even op adem komen...

mainImage
Even op adem komen...
De komende dagen kunnen we even op adem komen en bijkomen van het weliswaar mooie, maar zeer warme weer.

Vandaag wordt met een naar zuid draaiende wind (2 tot 3 Beaufort) nog steeds warme lucht aangevoerd. De middagtemperaturen liggen in de Goudse regio rond 23 graden Celsius. Overdag zijn er eerst bewolkte perioden, in de middag is er meer ruimte voor de zon. De kans op een regenbui of onweersbui is overdag vrij klein.

Later vanavond klaart het breed op, deze opklaringen zullen ook in de eerste helft van de nacht naar donderdag boven de Goudse regio aanwezig zijn. In de tweeede helft van de nacht neemt de bewolking vrij snel toe, maar blijft het droog. De minima liggen rond 15 graden Celsius bij een overwegend zwakke zuidenwind (2 Beaufort).

Donderdag is het nog steeds zomers met circa 26 graden. De wind waait uit richtingen tussen noord en noordoost. Het wordt zo als het er nu voor staat een half -tot zwaar bewolkte dag. In de loop van de middag en in de avond wordt de kans op zware regenbuien of onweersbuien met het uur groter, er is kans op grote neerslagsommen (circa 20 mm.). De wind draait in de avond naar het westen en neemt tijdelijk toe tot krachtig (6 Beaufort) met windvlagen tot circa 70 km./uur. De meeste zon zien we waarschijnlijk aan het begin van de ochtend.

In de nacht naar vrijdag neemt de buien geleidelijk in frequentie en intensiteit af, het blijft  overwegend bewolkt.De minima liggen rond 14 graden Celsius. De wind is matig, windkracht 3 Beaufort en waait uit richtingen tussen zuidwest en west.

Vrijdag krimpt de wind van noordoost naar west. De windkracht is (zeer) zwak tot matig, windkracht 1 tot 3 Beaufort. Het is wisselend bewolkt met de meeste zon in de ochtenduren. Een regenbui is mogelijk, hetzij plaatselijk. Op de meeste plaatsen in het Groene Hartgebied blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 20 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen. Sinds begin juli is de maximumtemperatuur niet zo laag geweest!

Zaterdag en zondag is het licht wisselvallig. De maxima liggen zaterdag bij een overwegend matige westenwind (3 tot 4 Beaufort) rond 22 graden in de Goudse regio. Zondag is het het bij een zuidelijke wind aanmerkelijk warmer, de maxima liggen dan rond 28 graden.

Maandag en dinsdag is het wisselend bewolkt en met enkele lichte regenbuien licht wisselvallig. De maxima liggen rond 21 graden Celsius. De wind is westelijk en matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Volgende week woensdag wordt het met een graad of 26 aanmerkelijk warmer. Er is veel zon en er waait een zwakke tot matige zuidwester, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Volgende week donderdag waait er waarschijnlijk een zwakke tot matige zuidenwind (2 tot 3 Beaufort). De zon schijnt uitbundig. De maxima zijn met een graad of 30/31 tropisch te noemen.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda 


Foto: Digitaal Dagblad