Er zijn al veertig partijen gespeeld

mainImage
Er zijn al veertig partijen gespeeld

Het eerste weekeinde van het Open Tennistoernooi van Ad Astra zit er op.

Het deelnemersveld van 309 is iets teruggebracht. In het zogeheten voorweekeinde werden veertig partijen gespeeld. Er staan er dus nog tweehonderd op de schema's uitgesmeerd over de verschillende categorieën.

En ja, het klinkt wellicht gek, maar nagenoeg alle wedstrijden zijn het aankijken en het volgen waard. En op het tenniscomplex van Ad Astra heb je ook het overzicht om meerdere partijen tegelijkertijd te bekijken.

Zondag waren er twee partijen, die er qua duur en spanning uit sprongen: In de HD7: Adrie Vink/Henk Merbis (Ad Astra) tegen Jack de Ruiter/Ronald van Vianen. De wedstrijd werd uiteindelijk in het voordeel van thuisspelende spelers beslist: 6-3; 3-6; 7-6 voor Henk en Adrie (zie de frontfoto, gemaakt door Rene van Lier). Ze gaan in het knock-out-systeem door naar de volgende rond en treffen daarin de winnaars van de wedstrijd Mark Haasbroek/Ronald Revet (als eersten geplaatst) en Kees Aerts/Piet Weiland. Die wedstrijd staat vanavond om 21u30 op het programma.

In de HD7 was er een superspannend Ad Astra-onderonsje tussen Wesley te Cate/Alain Kars (als vierde geplaatst) en Rutger Stolk/Vincent de Ruiter. En een verrassende uitslag: 6-7; 6-2; 7-5 voor Rutger en Vincent!

Ook Gerard Moons, met 72 jaar de oudste speler van het Ad Astra Open Tennistoernooi, gaat met zijn maatje Rob de Jong naar de volgende ronde. Zij versloegen Marcel Jorna en Mark Lippe met 6-3, 6-3.

Een van de laatste wedstrijd van zondag was die tussen Ad Astra-voorzitter Gerard van Bentum en Ron Koppenol en Robin van Bommel en Tom van der Zwaag. Alle vier de spelers zijn lid van Ad Astra. Van Bommel en Van der Zwaag komen uit Houten en Rotterdam. Samen spraken ze af ergens in het midden van hun woonplaatsen samen te gaan tennissen. Dat werd Gouda en Ad Astra. En zo zit er achter elke tennisser en tenniswedstrijd wel een verhaal. Overigens wonnen de oudjes Gerard en Ron relatief gemakkelijk van de jonkies: 6-2 en 6-0.

Ook voor vanavond, de derde dag van het toernooi, kiest toernooileider Frits Straver weer een wedstrijd van de dag uit. In de HE-C om 18u00: Elbert van de Bijl (Tiod) tegen Bradley Cablle (TC Nieuwerkerk).

Overigens verwacht de TC dat in alle categorieën spannende en leuke wedstrijden te zien zullen zijn. Dus kom naar het park van Ad Astra aan de Groen van Prinsterersingel en geniet komende week van spanning, plezier, ontspanning en culinaire hoogstandjes.

Klik hier voor het wedstrijdoverzicht van maandag 20 augustus.

En tijdens en tussen de wedstrijden door kun je genieten van een drankje en Mexicaans eten, gemaakt door chefkok Ties Peelen.

 


Foto: Digitaal Dagblad