Er is geen wolkje aan de lucht...

mainImage
Er is geen wolkje aan de lucht...
Woensdag begint de daglichtperiode zonnig, er is geen wolkje te bekennen in het Goudse luchtruim. In de loop van de ochtend ontstaan vriendelijke stapelwolken (Cumulus Humilis) en in de middag wisselen zon en forsere stapelwolken (Cumulus Mediocris) elkaar af. Vanuit een zuidwestelijke richting neemt aan het eind van de middag de bewolking toe en aan het eind van woensdagavond kan er van tijd tot tijd lichte regen of lichte motregen vallen. De zuidenwind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort. De maxima komen rond 16 graden uit in de Goudse regio.

Donderdag schijnt de zon regelmatig, er is namelijk meer bewolking dan op woensdag. De kans op een bui is zeer klein. De wind waait zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) uit een noordwestelijke richting en daardoor is het een stuk koeler dan op woensdag, de maxima liggen rond 13 graden in Gouda en de omliggende dorpen.

Vrijdag begint behoorlijk fris met temperaturen van een graad of 5. Aan de grond kan de temperatuur dalen tot een fractie boven het vriespunt. Het is overdag heerlijk lenteweer met een mix van zon en stapelwolken (Cumulus Humilis/Cumulus Mediocris, soms ook Cumulus Congestus). Waarschijnlijk blijft het overal droog, maar een enkele Cumulus Congestus kan uitgroeien tot een Cumulonimbus en daaruit valt wel neerslag. Bij een zwakke tot matige westenwind (2 tot 3 Beaufort) wordt het maximaal 18 graden in de Goudse regio.

Vanaf het weekend wordt een langdurig periode met droog, (vrij) zonnig en zomers warm lenteweer verwacht. Met een zwakke tot matige (noord)oostenwind (windkracht 1 tot 3 Beaufort) wordt droge en geleidelijk steeds warmere lucht naar onze regio aangevoerd. Zaterdag wordt het al circa 20 graden in Gouda. Zondag wordt het met 24 graden aanzienlijk warmer en komt op een enkele plek in de Goudse binnenstad zelfs de zomerse grens van 25 graden weer in zicht. De nachten worden met gemiddeld 12 graden weer een stuk minder koud.

Volgende week blijft het stabiel lenteweer. De kans op neerslag is uiterst klein en de zon is veel te zien in het regionale weerbeeld. De middagtemperaturen schommelen tussen 21 graden en 24 graden bij een over het algemeen zwakke noordoostenwind (1 tot 2 Beaufort). Er is ook een kans dat de wind uit de oosten gaat waaien, in dit geval kan het zelfs 25 graden of nog iets warmer worden.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad